Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι άλλο θα χτιστεί με βάση την Porsche Mission E;

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι άλλο θα χτιστεί με βάση την Porsche Mission E;

ΝΕΑ

Τι άλλο θα χτιστεί με βάση την Porsche Mission E;

ΝΕΑ

Η Porsche κινείται γρήγορα στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από το πρωτότυπο της Mission E, αλλά και από την Mission E Cross Turismo, που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη. Σκεφτείτε το τελευταίο να είναι κάπου ανάμεσα σε ένα sedan και ένα crossover, με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αλλά δεν νομίζω ότι η Porsche σχεδιάζει τελικά να προσφέρει μόνο δύο διαφορετικά στυλ αμαξώματος σε μια πλατφόρμα στην οποία έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τον ξένο ειδικό τύπο αυτή η πλατφόρμα έχει επίσης σχεδιαστεί για να χτιστεί επάνω της ένα νέο coupe, ένα cabrio αλλά και επίσης και ένα ακόμη πισωκίνητο.

Ο Stefan Weckbach, επικεφαλής εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων στην Porsche, δήλωσε ότι “Αν μιλάμε για δίθυρα ή ανοιχτά, η πλατφόρμα (Mission E) είναι έτοιμη να ανταποκριθεί”. Επίσης η πλατφόρμα της Mission Ε θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει μια μελλοντική γενιά της 911. Σκεφτείτε πέρα ​​από αυτό. Ποια άλλα σπορ αυτοκίνητα έχει η Porsche φτιάξει, εκτός από τις 718 Boxster και Cayman; Την 928, για παράδειγμα. Δεν θα εκπλαγούμε σε καμία περίπτωση να δούμε την Porsche να ξεκινά μια αναγεννημένη 928 ως ένα ηλεκτρικό grand tourer.

Advertisement
Advertisement

Porsche-928-tsiro-530

Ο Weckbach αναγνώρισε επίσης ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν όλες οι μελλοντικές παραλλαγές της Mission Ε με τους διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες και την τετρακίνηση. “Όπως συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές προτάσεις, το βάρος είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά γι αυτό υπάρχει η Porsche ώστε να βρει δημιουργικές λύσεις εξοικονόμησης βάρους. Για παράδειγμα, ο Weckbach αποκάλυψε πως η πιο ισχυρή Mission Ε θα είναι “σχεδόν ίδια σε κιλά ή λίγο βαρύτερη από τη Panamera“. Πάρτε ένα ηλεκτρικό μοτέρ, προσθέστε ένα νέο σώμα και να το νέο όπλο: GT EV με 928 στυλ και πίσω κίνηση. Θα στοιχηματίζαμε επίσης και για ένα cabrio.