Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Νέο κέντρο σχεδιασμού

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz: Νέο κέντρο σχεδιασμού

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Νέο κέντρο σχεδιασμού

ΝΕΑ

Ένας τομέας στον οποίο οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν μεγάλη έμφαση, για ευνόητους λόγους, είναι ο σχεδιασμός των οχημάτων τους. Ο καταναλωτής πιστεύει στον… έρωτα με την πρώτη ματιά με το επόμενο αυτοκίνητό του όμως λίγοι αντιλαμβάνονται πόσοι εμπλέκονται στο να αποκτήσει «σάρκα και οστά» ένα όχημα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει πολυπληθείς ομάδες σχεδιαστών, με τους μεγάλους παίκτες να έχουν και πολλά κέντρα σχεδιασμού! Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Mercedes-Benz που μετά από αυτό στην έδρα της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, εκείνο στη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας, τα δύο στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και εκείνο στο Πεκίνο της Κίνας, μόλις απέκτησε άλλο ένα!

Το νέο κέντρο σχεδιασμού της γερμανικής μάρκας βρίσκεται στη Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στο «Sophia Antipolis Science & Technology Park» που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αντίμπ. Δεν είναι η μοναδική μεγάλη εταιρεία που αποκτά «παράρτημα» εκεί, μάλλον υπάρχουν κι άλλοι «αντίπαλοί» της σε απόσταση αναπνοής, όπως η Toyota.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-Benz-Advanced-Design-Centre-France-c640

Στις νέες εγκαταστάσεις θα εργάζονται πενήντα σχεδιαστές, που θα δουλεύουν πάνω στον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό κόσμο των μοντέλων της Mercedes, καθώς και σε τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Mercedes-Benz-Advanced-Design-Centre-France-a640tall

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του επικεφαλής σχεδιαστή της Daimler, Gorden Wagener: «Στις νέες μας εγκαταστάσεις θα λειτουργούμε σαν σεισμογράφοι, καταγράφοντας μόδες και απαιτήσεις, τόσο στον ψηφιακό όσο και στον αναλογικό κόσμο, επιδιώκοντας να τις ενσωματώσουμε στα οχήματά μας με τον πιο διασυνδεμένο τρόπο που μπορούμε».