Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η GM επενδύει στο στρατό των ΗΠΑ

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GM επενδύει στο στρατό των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η GM επενδύει στο στρατό των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η General Motors σχεδιάζει το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσει μια μονάδα αμυντικής βιομηχανίας καθώς επιδιώκει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της με το στρατό των ΗΠΑ, όπως ανέφερε πρόσφατα η Automotive News.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η εταιρεία είπε ότι διεξάγει συνομιλίες με τον αμερικανικό στρατό για την υιοθέτηση της νέας πλατφόρμας κυψελών καυσίμου υδρογόνου για στρατιωτική χρήση και έχει επίσης και άλλα αμυντικά πλάνα στις εργασίες της.

Η GM Defense αναμένεται να γίνει μέλος του οργανισμού παγκόσμιας ανάπτυξης προϊόντων της εταιρείας, σηματοδοτώντας τη σημαντική επιστροφή στην αμυντική εργασία μετά την πώληση μιας προηγούμενης μονάδας άμυνας στη General Dynamics για 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2003. Οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, θα επικεντρωθούν στο να «βοηθήσουν την GM να προβλέψει καλύτερα και να ανταποκριθεί στις διαφορετικές ανάγκες των παγκόσμιων αεροδιαστημικών και αμυντικών πελατών».

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία δεν έχει καθορίσει πού θα βασιστεί η αμυντική μονάδα, δήλωσε η εκπρόσωπος της GM, Elizabeth Winter. Η GM παρέχει επί του παρόντος σημαντικά εξαρτήματα όπως κινητήρες και μεταδόσεις στο στρατό, ωστόσο αναμένεται να επεκτείνει τις στρατιωτικές της προσφορές. Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει τουλάχιστον τρία προϊόντα κυψελών καυσίμου υδρογόνου υπό αξιολόγηση από στρατιωτικά τμήματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της νέας εμπορικής πλατφόρμας με αυτόνομες δυνατότητες.

Η GM δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Τεχνολογίας του Tank Automotive Tank για την πλατφόρμα SURRUS Utility Rover Universal Superstructure (SURUS). Η εταιρεία δήλωσε ότι το SURUS μπορεί να είναι “ένα επόμενο βήμα της ευρύτερης συνεργασίας για την αξιολόγηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου για μελλοντικές στρατιωτικές εφαρμογές“.