Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Απειλεί ξανά η Ferrari!

Ελλάδα 1:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απειλεί ξανά η Ferrari!

FORMULA 1

Απειλεί ξανά η Ferrari!

FORMULA 1

Το χαρτί της αποχώρησης της Ferrari από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 έπαιξε ξανά ο πρόεδρος της Ιταλικής εταιρείας, Sergio Marchionne, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο τη Liberty Media να αποδεχθεί τα θέλω του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι καθώς το 2020 ολοκληρώνεται η παρούσα συμφωνία Ομονοίας. Οι νέοι ιδιοκτήτες του σπορ θέλουν να αλλάξουν πολλά, από τους τεχνικούς κανονισμούς, μέχρι τον τρόπο κατανομής των εσόδων προς τις ομάδες.

Και η Ferrari που ανέκαθεν απολάμβανε «ιδιαίτερο» καθεστώς, προφανώς δεν θέλει να χάσει τα κεκτημένα. Με αφορμή λοιπόν το ασαφές ακόμα όραμα της Liberty, o Marchionne απειλεί ξανά.

Advertisement
Advertisement

«Αν η Formula 1 εξελιχθεί περισσότερο σε θέαμα αντί για σπορ, αν ακολουθήσουμε την κατεύθυνση του NASCAR, τότε η Ferrari θα αποχωρήσει. Αν υπάρχουν προτάσεις που θα αλλάξουν το χαρακτήρα της F1, η Ferrari θα φύγει από το σπορ», είπε ο Marchionne στο AFP.

Σε μία άλλη εκδοχή του «καλός αστυνόμος, κακός αστυνόμος», την ώρα που ο Marchionne έλεγε τα παραπάνω, ο επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, παρουσιαζόταν πιο διαλλακτικός.

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με τη Liberty Media, να βρούμε αποδεκτές λύσεις. Μας έκαναν μία πρόταση πριν από 10 ημέρες, περιμένουμε να μάθουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με αυτή κι έπειτα θα κάνουμε τις επιλογές μας, πάντα με γνώμονα το όφελος της Ferrari. Θα μπορούσαμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, όμως αυτό δεν είναι απειλή, δεν σημαίνει πως θα σταματήσουμε απαραίτητα από την F1», είπε ο Arrivabene.

O Marchionne απειλεί, ο Arrivabene διαπραγματεύεται..

O Marchionne απειλεί, ο Arrivabene διαπραγματεύεται..