Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα Maserati

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Maserati

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα Maserati

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ θα κάνει τον προσεχή Ιανουάριο η νέα Quattroporte, το πρώτο από τα τρία νέα μοντέλα που θα λανσάρει η Maserati μέχρι το 2015. Οι Ιταλοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του πολυτελούς sedan επιδόσεων, μαζί με ορισμένα τεχνικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι κινητήρες της Quattroporte – ανάμεσά τους και ο εικονιζόμενος V8 – έχουν εξελιχθεί από κοινού με τη Ferrari και θα κατασκευάζονται στο Μαρανέλο.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση του 4.7 V8 της GranTurismo, με τη μέγιστη ισχύ να ξεπερνά τα 460 PS. Ταυτόχρονα θα επιτυγχάνουν σημαντική μείωση στην κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Οι νέοι κινητήρες θα εξοπλίζουν επίσης την αναμενόμενη Ghibli και το SUV της Maserati και θα συνδυάζονται με αυτόματα κιβώτια της ZF. Εκτός από την πισωκίνητη Quattroporte, μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται η δημιουργία και έκδοσης με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Λεπτομέρειες για τις διαστάσεις δε δημοσιοποιήθηκαν, όμως σε σχέση με το σημερινό μοντέλο των 5,05 m, η νέα Quattroporte θα είναι πιο μεγάλη, προσφέροντας ακόμη πιο πλούσιους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Ορισμένα από τα κύρια σχεδιαστικά γνωρίσματα της απερχόμενης γενιάς, όπως η χαρακτηριστική μάσκα και οι τρεις εισαγωγές αέρα στο πλάι, διατηρήθηκαν. Τα φωτιστικά σώματα, οι νέοι προφυλακτήρες και η γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα χαρίζουν επιθετική παρουσία στη νέα Maserati. Πλήρως ανανεωμένο, το εσωτερικό δείχνει πιο ποιοτικό και με βελτιωμένη εργονομία.[nggallery id=943]