Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ducati: Επετειακή έκδοση Monster 1200 25° Anniversario

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ducati: Επετειακή έκδοση Monster 1200 25° Anniversario

NEWSMOTO

Ducati: Επετειακή έκδοση Monster 1200 25° Anniversario

NEWSMOTO

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η Ducati παρουσίασε για πρώτη φορά το διάσημο πλέον σε όλο τον κόσμο Monster. Για αυτό το λόγο παρουσίασε φέτος μια εορταστική έκδοση του Monster 1200 με την πρέπουσα ονομασία 25° Anniversario.

Advertisement
Advertisement

Το Monster παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Κολωνίας το 1992 και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά των naked με την ευφυή απλότητα της σχεδίασής του και τα sport χαρακτηριστικά του. Από το 1993 μέχρι και σήμερα αποτελεί ίσως το απόλυτο best seller της Ducati με περισσότερες από 325.000 πωλήσεις, σε διάφορες εκδόσεις και κυβισμούς.

DU 2018-06-15 MONSTER 25

Η έκδοση Monster 1200 25° Anniversario αποτίει ουσιαστικά φόρο τιμής σε αυτή την άκρως επιτυχημένη naked που κατάφερε να αναβιώσει μία ολόκληρη κατηγορία και θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα.

Advertisement
Advertisement

DU 2018-06-15 MONSTER 25

Η “25° Anniversario” ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μεγάλο Monster χάρη στην τριχρωμία της που ακολουθεί τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, όπως έκανε και το Monster S4RS Testastretta Tricolore του 2008. Στην επένδυση της σέλας, που φέρει και κάλυμμα για την σέλα του συνεπιβάτη θα βρείτε ραμμένο και το σχετικό εορταστικό σήμα.

DU 2018-06-15 MONSTER 25

Advertisement

Άλλες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά είναι οι “χρυσές” σφυρήλατες ζάντες της Marchesini, αλλά και οι σπέσιαλ καθρέπτες, τα αντίβαρα του τιμονιού και η τάπα του ρεζερβουάρ, όλα από billet αλουμίνιο κατεργασμένα σε CNC. Απο αλουμίνιο είναι και οι έξτρα ρυθμιζόμενες μανέτες αλλά και η βάση της πινακίδας, ενώ τα φτερά εμπρός και πίσω , το προστατευτικό της εξάτμισης αλλά και το κάλυμμα του κλειδιού είναι ανθρακονημάτινα. Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται και από μία σπέσιαλ κουκούλα που τονίζει το ιδιαίτερο του χαρακτήρα αυτού του Monster.

ducati-Monster-1200-25-Anniversario-640-4

Advertisement

Στις αναρτήσεις η Ducati έχει εξοπλίσει την μοτοσυκλέτα της με ένα ανεστραμμένο και πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι της Öhlins με διάμετρο καλαμιών στα 48 χλστ. με το πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ να προέρχεται επίσης από τους Σουηδούς, όπως και το σταμπιλιζατέρ. Στα φρένα οι προδιαγραφές συνεχίζουν να χτυπούν κορυφή με δίσκους διαμέτρου 330 χλστ. και ακτινικά τοποθετημένες μονομπλόκ δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, όλα από την Brembo.

Στον κινητήρα δεν υπάρχουν αλλαγές με την ισχύ του δικύλινδρου 1.200άρη να ανέρχεται στους 147 ίππους και την ροπή στα 12,5 κιλά στις 9.250 και 7.750 σ.α.λ. αντίστοιχα. Φυσικά το ηλεκτρονικό πακέτο του επετειακού Monster είναι πλήρες καθώς φέρει Cornering ABS και Traction Control (και τα δύο ρυθμιζόμενα), τρία διαφορετικά προγράμματα για την χαρτογράφηση του μοτέρ και σύστημα ελέγχου σούζας Ducati Wheelie Control. Για την αλλαγή των ταχυτήτων εν κινήσει δεν απαιτείται η χρήση του συμπλέκτη καθώς υπάρχει και quickshifter που λειτουργεί στα ανεβάσματα και στα κατεβάσματα.

Το Monster 1200 25° Anniversario θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν από τώρα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Advertisement