Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο ναός του Pagani (video)

Ελλάδα 7:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο ναός του Pagani (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο ναός του Pagani (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κυκλοφόρησε σήμερα το βίντεο που δείχνει την κατασκευή και ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου του Oracio Pagani στο Σεζάριο σουλ Πανάρο της ιταλικής Εμίλια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Γυαλί, ατσάλι, κόκκινο τούβλο και ξύλο. Φουτουριστική πρόσοψη, αιωρούμενη οροφή που ανακαλεί τη φόρμα της Zonda, υποστυλώματα εμπνευσμένα από τον πύργο του Άιφελ και εσωτερική διακόσμηση που θυμίζει πιάτσα μικρής ιταλικής πόλης. Αυτός είναι ο νέος ναός αλλά και το όνειρο ζωής του Oracio Pagani!

Το εργοστάσιο, showroom και μουσείο που μόλις ολοκλήρωσε ο Αργεντίνος κατασκευαστής στην καρδιά της Εμίλιας, της ιταλικής επαρχίας που έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρη στις Ferrari, Maserati και Lamborghini, έχει εμβαδόν 5.800 τ.μ. και βρίσκεται μερικές εκατοντάδες μέτρα από την παλιά μονάδα που φυσικά δεν είχε αντάξια αρχιτεκτονική των χειροποίητων supercar. Όταν περνούσες απ’ έξω δεν την ξεχώριζες από οποιαδήποτε μονάδα κατασκευής επίπλων η κεραμικών υλικών.

Advertisement
Advertisement

Η φουτουριστική κατασκευή περιλαμβάνει τη μονάδα επεξεργασίας ανθρακονημάτων, τους φούρνους και τη συναρμολόγηση των Huayra. Σύμφωνα με τον Pagani – τον επονομαζόμενο και Λεονάρντο ντα Βίντσι της αυτοκίνησης – ο χώρος είναι επιμελώς κλιματιζόμενος για να διατηρεί θερμοκρασία 22 βαθμών και 55% υγρασία για όλο το χρόνο – συνθήκες ιδανικές για εργασία αλλά και για τη συντήρηση των πολύτιμων αυτοκινήτων που θα κοσμούν το μίνι μουσείο.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε τις εικόνες από την προηγούμενη επίσκεψή μας στον παλιό ατελιέ του Pagani.