Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Pagani γιορτάζει τα 25 χρόνια της με την υπερηχητική Alisea

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Pagani γιορτάζει τα 25 χρόνια της με την υπερηχητική Alisea

ΝΕΑ

Η Pagani γιορτάζει τα 25 χρόνια της με την υπερηχητική Alisea

ΝΕΑ

Η Pagani θέλησε να κάνει κάτι εντυπωσιακό για τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της και παρουσίασε το μοναδικό Alisea.

Advertisement
Advertisement

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι μικροί κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων που κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί στην πάροδο των χρόνων και μάλιστα να διαπρέψουν με τα σπάνια και ιδιαίτερα μοντέλα τους. Μία από αυτές είναι η Pagani από τη Μόντενα της Ιταλίας η οποία γιορτάζει μάλιστα τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της.

Για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο η Pagani αποφάσισε να κατασκευάσει ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο που ονόμασε Alisea. Πρόκειται για ένα supercar το οποίο είναι βασισμένο στο πρώτο Pagani Zonda που κατασκευάστηκε, αλλά ακολουθεί την αισθητική του παρόντος και του μέλλοντος. Το μέγεθός του είναι ακριβώς ίδιο με εκείνο του Zonda με μοναδική διαφορά ότι είναι κατά 75 χιλιοστά πιο χαμηλό.

Για να πετύχει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα η Pagani αποφάσισε να επιστρατεύσει φοιτητές από το σχεδιαστικό κέντρο Master Course in Transportation Design στο Τορίνο. Η ομάδα των φοιτητών είχε στη διάθεσή της όλα τα σχέδια των σχεδιαστών της Pagani και δουλεύοντας πάνω σε τρισδιάστατα μοντέλα κατάφεραν τελικά να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που ήταν η Alisea.

Advertisement
Advertisement

Ένα στοιχείο που κάνει εντύπωση κοιτάζοντας την Pagani Alisea είναι ότι δεν υπάρχουν πουθενά οι εισαγωγές αέρα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε supercars με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Κάποιοι υπέθεσαν ότι αυτό η Pagani θα είναι ηλεκτρικό γι’ αυτό δε χρειάζεται τους αεραγωγούς, αλλά οι Ιταλοί έσπευσαν να αναφέρουν ότι ο κινητήρας στην Alisea θα είναι ο γνωστός V12 της Mercedes-AMG.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Pagani Alisea θα είναι το επόμενο supercar των Ιταλών ή απλά θα παραμείνει ένα επετειακό concept car για τα 25 χρόνια της εταιρείας.