Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Έκανε 113 γύρους με το TS050 Hybrid ο Alonso

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκανε 113 γύρους με το TS050 Hybrid ο Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Έκανε 113 γύρους με το TS050 Hybrid ο Alonso

ΑΓΩΝΕΣ

Η πρώτη εμφάνιση του Fernando Alonso πίσω από το τιμόνι ενός πρωτοτύπου που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, γνωστό ως WEC, περιελάμβανε γεμάτο πρόγραμμα με 113 γύρους!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instragram.com/SeitanF1)

Ο Ισπανός δοκίμασε το υβριδικό πρωτότυπο TS050 Hybrid της Toyota Gazoo Racing, στο πλαίσιο των δοκιμών του θεσμού που έλαβαν χώρα στην πίστα του Σακχίρ, στο Μπαχρέιν. Εκεί όπου μερικές ώρες νωρίτερα η ιαπωνική εταιρεία είχε πανηγυρίσει τη νίκη στον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία της σεζόν του 2017.

Συνολικά 14 οχήματα συμμετείχαν στο τεστ που κράτησε πέντε ώρες. Από αυτά 3 ήταν της κορυφαίας κατηγορίας LMP1, 6 της LMP2, 4 της LMGTE Pro και 1 της LMGTE Am. Εκτός από τον Alonso, η Toyota δοκίμασε κι άλλο έναν rookie, τον Thomas Laurent που παρότι μόλις 19 ετών, φέτος εντυπωσίασε με την DC Racing του φημισμένου ηθοποιού, Jackie Chan.

Advertisement
Advertisement

car_banner_articles

Ο Γάλλος κάλυψε 31 γύρους με καλύτερη επίδοση στο 1:43.273, την ώρα που ο Alonso κατέβηκε στο 1:43.013. Μάλιστα ο Ισπανός πραγματοποίησε 113 γύρους στο σιρκουί του μικρού νησιού του Κόλπου, αριθμός που ισοδυναμεί με 611 χιλιόμετρα.

Advertisement

«Ήταν μία υπέροχη ημέρα. Το να δοκιμάσει ένας οδηγός αγώνων ένα πρωτότυπο της κατηγορίας LMP1 δεν μπορεί παρά να είναι ωραίο, καθώς αυτά τα οχήματα είναι εντυπωσιακά. Μάλιστα έχουν σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια ενός stint, πράγμα θετικό. Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να δοκιμάσω ένα τέτοιο πρωτότυπο, σήμερα το κατάφερα και είμαι ευτυχής», σχολίασε ο 36χρονος.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως το 2018 θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν. Άλλωστε δεν κρύβει πως στόχος του είναι να πετύχει το Triple Crown – δηλαδή έχοντας «κατακτήσει» ήδη το Grand Prix F1 του Μονακό, να κερδίσει ακόμα το Indy500 (στο οποίο έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο τον περασμένο Μάιο) και τον αγώνα 24h Le Mans.