Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το «πράσινο» αυτοκίνητο της χρονιάς;

Ελλάδα 22:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το «πράσινο» αυτοκίνητο της χρονιάς;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το «πράσινο» αυτοκίνητο της χρονιάς;

ΝΕΑ

Το BMW i3 αναδείχθηκε «Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» (Green Car of the Year 2015) σε ψηφοφορία του Green Car Journal, με το βραβείο να απονέμεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η αξιολόγηση του Green Car Journal βασίστηκε στις μηδενικές εκπομπές ρύπων του i3 στη φάση της χρήσης του, στην καινοτόμο σχεδίαση ελαφρού βάρους και στο υψηλό ποσοστό των βιώσιμα παραγόμενων υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του. Το Green Car Journal ειδικεύεται στις αναφορές σχετικά με βιώσιμες τεχνολογίες που αυξάνουν την απόδοση και πρωτοποριακές τάσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτου ενώ διοργανώνει το θεσμό Βραβείων Green Car of the Year κάθε χρόνο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες από το 2005.

Δεν είναι η πρώτη τέτοιου είδους διάκριση του ηλεκτρικού οχήματος πόλης της γερμανικής μάρκας. Έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία αναγνωστών του περιοδικού Auto Zeitung, τα Auto Trophy 2013 και Green Mobility Trophy 2014, το βραβείο Green Steering Wheel 2013 (Πράσινο Τιμόνι) , ενώ ψηφίστηκε το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του στο θεσμό Best Cars 2014 του γερμανικού AMuS. Παράλληλα έχει αναδειχθεί UK Car of the Year (Αυτοκίνητο της Χρονιάς στη Βρετανία), Next Green Car (Επόμενο Πράσινο Αυτοκίνητο), Green Car of the Year (Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς),  World Green Car of the Year (Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς) και World Car Design of the Year (Παγκόσμια Καλύτερη Σχεδίαση Αυτοκινήτου της Χρονιάς) και η λίστα των διακρίσεων συνεχίζεται.

Advertisement
Advertisement

Οι παραπάνω διακρίσεις εναρμονίζεται και με το ρυθμό πωλήσεων του μοντέλου ιδιαίτερης φιλοσοφίας βιώσιμης μετακίνησης. Πάνω από 12 χιλιάδες BMW i3 έχουν πουληθεί από το Νοέμβριο του 2013 όταν και λανσαρίστηκε, αριθμός που το κατατάσσει τρίτο σε πωλήσεις ανάμεσα στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της αγοράς.