Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW μειώνει δραστικά τους ρύπους

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW μειώνει δραστικά τους ρύπους

ΝΕΑ

Η BMW μειώνει δραστικά τους ρύπους

ΝΕΑ

Η BMW θα εξοπλίσει όλες τις εκδόσεις diesel της σειράς 1, 2, 3 και 4 με σύστημα μείωσης ρύπων (Selective Catalytic Reduction system) καθώς και τεχνολογία έγχυσης AdBlue. Ορισμένες εκδόσεις της X1 θα λάβουν επίσης το σύστημα SCR καθώς και ένα νέο σύστημα εξάτμισης το οποίο βοηθά στη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Οι φιλικές προς το περιβάλλον αλλαγές δεν σταματούν εκεί, καθώς πολλά βενζινοκίνητα μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με φίλτρο σωματιδίων. Το φίλτρο εισήχθη τον Ιούλιο στη 220i Coupe, αλλά σύντομα θα εξαπλωθεί και σε άλλα μοντέλα της σειράς 2 καθώς και στις εκδόσεις των X1, X3, 4-Series Coupe και i8. Μιλώντας για τη X3, η BMW θα προσθέσει μια έκδοση xDrive25d η οποία θα τροφοδοτείται από ένα τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα TwinPower Turbo 2.0 λίτρων που παράγει 231 ίππους και 500 Nm. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς, το οποίο της επιτρέπει να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 6,8 sec.

Η X3 M40i είναι προσανατολισμένη στην απόδοση, από την άλλη πλευρά, θα αποκτήσει ένα διαφορικό της M Sport. Η BMW δηλώνει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα αποφέρει κέρδος στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Τα περισσότερα μοντέλα της βαυαρικής φίρμας από το 2018 και έπειτα θα διατίθενται με αυτόματο κιβώτιο. Η BMW δηλώνει ότι το αυτόματο κιβώτιο Steptronic κατευθύνεται προς τα 320d xDrive Sedan / Touring, 320d xDrive Gran Turismo, 420i xDrive Coupe, 430i Coupe και 420d xDrive Gran Coupe.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η σειρά 5 Sedan και Touring θα λάβουν σύντομα πρόσθετο βασικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των φώτων ομίχλης LED και του αυτόματου ελέγχου στάθμευσης. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν στάνταρ 40/20/40 αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα στο sedan αλλά και σύστημα ασφάλισης των μπουλονιών. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι πως όλα τα μοντέλα της BMW θα υιοθετούν στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα  ConnectedDrive. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να βλέπουν τις πληροφορίες του οχήματος ή να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν τις πόρτες από το smartphone τους. Οι περισσότερες από τις αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την προσεχή Άνοιξη.