Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

“Ελευθέρας” στις γυναίκες οδηγούς της Σαουδικής Αραβίας

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Ελευθέρας” στις γυναίκες οδηγούς της Σαουδικής Αραβίας

Men + Speed

“Ελευθέρας” στις γυναίκες οδηγούς της Σαουδικής Αραβίας

Men + Speed

Μετά την ανακοίνωση ότι οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπορούν πλέον να οδηγούν, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πήραν θέση, καθώς το θέμα τις αφορά άμεσα. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το ιστορικό βασιλικό διάταγμα που παρέχει στις γυναίκες το δικαίωμα να οδηγούν τα αυτοκίνητα στο Βασίλειο είναι πιθανό να ενισχύσει τις βιομηχανίες από τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ασφάλιση.

Περίπου 10 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών, ζουν στη Σαουδική Αραβία. Συνειδητοποιώντας λοιπόν την τεράστια δυνητική αγορά, οι εταιρείες αυτοκινήτων άρχισαν να προσελκύουν τους υποψήφιους πελάτες τους, οι οποίοι περιμένουν μέχρι τις 24 Ιουνίου, όταν και θα τεθεί σε ισχύ το δικαίωμα.

“Καλώς ορίσατε στο κάθισμα του οδηγού.” Αυτή είναι η γραμμή σύλληψης της διαφήμισης στο Twitter της Ford Motor Co., η οποία δείχνει μια εικόνα ενός ζευγαριού γυναικείων ματιών που εμφανίζονται σε έναν καθρέπτη. Η Nissan Motor Co., η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάσει αυτοκίνητα στο Βασίλειο, όπως η Toyota, δημοσίευσε στα αραβικά μια πινακίδα, συγχαίροντας τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας που έχουν τώρα την “άδεια οδήγησης”.
car-companies-Saudi Arabian women-a640 car-companies-Saudi Arabian women-c640

Advertisement
Advertisement

Για να μη μείνει πίσω, η καμπάνια της Volkswagen AG υπογράμμισε τις λέξεις “Η σειρά μου” που γράφτηκαν ανάμεσα σε δύο γροθιές που είχαν τατουάζ. Το BMW AG’s Mini προχώρησε περαιτέρω, προσθέτοντας μια ταινία 11 δευτερολέπτων που δείχνει ένα Cooper να απομακρύνεται από ένα χώρο στάθμευσης με λέξεις ζωγραφισμένες σε λευκό που λένε “Προσωπικά για γυναίκες”.
car-companies-Saudi Arabian women-b640

Επίσης, η Tata Motors Ltd, η οποία κατέχει τις μάρκες Land Rover και Jaguar, τοποθετεί μια εικόνα τσάντας που ξεχειλίζει, ένα κραγιόν και ένα μπουκάλι άρωμα κι ένα κλειδί αυτοκινήτου, με τις λεζάντες “Η περιπέτεια σας περιμένει” και ” Ο δρόμος είναι δικό σου. ”
car-companies-Saudi Arabian women-d640

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor Corp., της οποίας τα οχήματα αποτελούσαν το 32% όλων των πωληθέντων στη Σαουδική Αραβία το περασμένο έτος, τουίταρε μια εικόνα γυναικείου οδηγού δίπλα σε ένα γυαλιστερό μπλε αυτοκίνητο. Η κορυφαία μάρκα της Lexus δημοσίευσε μια εικόνα του δάχτυλου μιας γυναίκας σε ένα διακόπτη ανάφλεξης με τον ιστοχώρο και τον αριθμό τηλεφώνου κάτω. “Μοιράζεστε την επιλογή σας μαζί μας;” ρωτάει στα αραβικά.
car-companies-Saudi Arabian women-e640

Advertisement