Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Fittipaldi χρίζει διεκδικητή του τίτλου τον Alonso

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Fittipaldi χρίζει διεκδικητή του τίτλου τον Alonso

FORMULA 1

O Fittipaldi χρίζει διεκδικητή του τίτλου τον Alonso

FORMULA 1

Την πεποίθηση του πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2018 θα είναι εντελώς διαφορετικό για τον Fernando Alonso και τη McLaren F1 Team, εξέφρασε ο θρύλος της Formula 1, Emerson Fittipaldi.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θεωρεί πως η αλλαγή συνεργάτη σε ότι αφορά στην παροχή υβριδικών μηχανών για το βρετανικό μονοθέσιο, θα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά.

Οι μονάδες της Renault θεωρούν όχι μόνο πιο ανταγωνιστικές από εκείνες της Honda αλλά και πολύ πιο αξιόπιστες. Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η ιστορική ομάδα προσπάθησε με κάθε τρόπο και τελικά κατάφερε, να δώσει πρόωρο τέλος στη συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πως τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον Fernando. Θεωρώ πως είναι ο καλύτερος οδηγός στη Formula 1 αλλά και πως η McLaren έχει ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Το είπε και ο ίδιος τις προάλλες, πως είναι εξαιρετικό στις στροφές. Αν λοιπόν διατηρήσουν αυτή την ποιότητα στο σασί και την αεροδυναμική, του χρόνου που θα έχουν υβριδικές μηχανές της Renault θα μπορεί να μάχεται για βάθρα, νίκες, ακόμα και τον τίτλο», είπε ο Fittipaldi στην AS.

Στις τρεις σεζόν συνεργασίας της McLaren με τη Honda, o 36χρονος πλέον Alonso δεν έχει τερματίσει ψηλότερα από την πέμπτη θέση (Ουγγαρία 2015, Μονακό & Τέξας 2016). Φέτος έχει βαθμολογηθεί τρεις φορές, με καλύτερο πλασάρισμα την έκτη θέση στην Ουγγαρία.

Advertisement

Όσο για τις τελευταίες επιτυχίες; Έχει να δει βάθρο από το 2014 και τον αγώνα στη Βουδαπέστη ενώ η τελευταία του νίκη ήταν το 2013 στην Ισπανία, ως οδηγός τότε της Ferrari.