Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Button αντί Alonso στο Μονακό!

Ελλάδα 2:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Button αντί Alonso στο Μονακό!

FORMULA 1

Επίσημο: Button αντί Alonso στο Μονακό!

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν η McLaren προχώρησε στην πιο ασφαλή επιλογή για τη θέση του αντικαταστάτη του Fernando Alonso για το Grand Prix Μονακό: τον Jenson Button. Ως γνωστόν, ο Ισπανός αποφάσισε να χάσει τον σημαντικότερο αγώνα στο καλεντάρι της Formula 1, για να πάρει μία πρώτη γεύση από τους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα τη θρυλική μάχη των 500ων Μιλίων της Ινδιανάπολης (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ). TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr).

Advertisement
Advertisement

Ο κόσμος τον ήθελε, η Honda τον ήθελε, ακόμα και οι… αντίπαλοι των ήθελαν (σ.σ. ο Lewis Hamilton) και αφού ακόμα βρίσκεται στην οικογένεια της McLaren, έμενε μόνο να θέλει και ο ίδιος να επιστρέψει. Έδωσε λοιπόν το πράσινο φως και έτσι θα είναι αυτός που θα οδηγήσει τη δεύτερη MCL32 στους δρόμους του Πριγκιπάτου στα τέλη Μαΐου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω για έναν αγώνα στη Formula 1 και δεν θα μπορούσα να το κάνω σε κάποιο καλύτερο αγώνα, από τον εντός έδρας για εμένα. Έχω κερδίσει αυτόν τον αγώνα στο παρελθόν και είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Έχει δυσκολίες αλλά εδώ ένας καλός οδηγός μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά», είπε ο 37χρονος.

Ο Button κατοικεί εδώ και χρόνια στην Κυανή Ακτή, κέρδισε τον θρυλικό αγώνα το 2009 ενώ μετράει άλλες δύο επισκέψεις στο βάθρο. Βέβαια ξέρει πως κάτι ανάλογο δεν θα μπορεί να επιτευχθεί φέτος.

Advertisement
Advertisement

«Παρότι η McLaren-Honda MCL32 δεν άρχισε τη σεζόν καλά, ίσως το Μονακό να της ταιριάζει περισσότερο από τα γρήγορα σιρκουί στα οποία έχει τρέξει έως τώρα. Ξέρω πως δεν έχω ρεαλιστικές ελπίδες να επαναλάβω τη νίκη του 2009 αλλά ίσως έχω την ευκαιρία να κερδίσω βαθμούς, πράγμα που θα είναι πολύτιμο για την ομάδα στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009.

O Jenson Button καθοδόν για τη νίκη του με τη BrawnGP το 2009

O Jenson Button καθοδόν για τη νίκη του με τη BrawnGP το 2009

Τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου σιρκουί όμως, εκτός από το ανίσχυρο μονοθέσιό του, θα βοηθήσουν και τον ίδιο. Βλέπετε τα φετινά μονοθέσια έχουν σημαντικά αυξημένες απαιτήσεις από σωματικής πλευράς αλλά όντας η πιο αργή διαδρομή στο καλεντάρι, αυτό δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον Button που πρέπει όμως να τονίσουμε πως δεν… έβαλε κιλά αυτό το Χειμώνα.

«Είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, τον τελευταίο καιρό έχω κάνει πολλούς αγώνες τριάθλου άρα δεν ανησυχώ καθόλου σε αυτόν τον τομέα», ξεκαθάρισε ο έμπειρος οδηγός.

Advertisement

Παράλληλα με το πρόγραμμα σωματικής προετοιμασίας για τον επόμενο ενάμιση μήνα, ο Button θα περάσει και πολύ χρόνο στον προσομοιωτή του Ουόκινγκ, με στόχο τον καλύτερο δυνατό εγκλιματισμό με την MCL32.