Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες μήνυσαν τον Βαρουφάκη;

Ελλάδα 4:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ιάπωνες μήνυσαν τον Βαρουφάκη;

ΝΕΑ

Οι Ιάπωνες μήνυσαν τον Βαρουφάκη;

ΝΕΑ

Ηταν πέρσι τέτοια εποχή, που η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε τη «σκληρή διαπραγμάτευση» με την Τρόικα και την Ε.Ε. με τον τότε Υπουργό Οικονομικών να πρωταγωνιστεί σε Ελληνικά και Διεθνή ΜΜΕ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Ήταν τότε που η γερμανική εφημερίδα Bild (ναι, έχει και περιοδικό αυτοκινήτου), με τα γνώριμα ανθελληνικά συναισθήματα -όπως αυτά εκφράζονται με άρθρα και  δημοσιεύματα- έβγαλε την… βόμβα ότι η Ιαπωνική εταιρεία κατασκευής κρανών Shoei ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη από τον Γιάνη Βαρουφάκη, όντας έτοιμη να τον στείλει στα δικαστήρια.

Μάλιστα σύμφωνα με την Bild, κορυφαία στελέχη της εταιρείας δήλωσαν «… ο Yπουργός Οικονομικών της Ελλάδας μιλάει για την οικονομική κρίση της χώρας του αλλά και για πιθανές περικοπές στις συντάξεις όταν στο κεφάλι του φαίνεται το εμπορικό σήμα της εταιρείας μας. Για μας αυτό είναι αντιπαραγωγικό».

Advertisement
Advertisement

Οι εικόνες του Βαρουφάκη με το κράνος έκαναν τότε το γύρο του κόσμου σε δημοσιεύματα ιδιαίτερα αρνητικά για την κατάσταση στη χώρα μας. Μάλιστα εκείνη την εποχή η μικρή πτώση των πωλήσεων της Shoei και συνάμα της μετοχή της, αποδόθηκε στις εμφανίσεις του τότε Υπουργού, οι οποίες -και καλά- δημιούργησαν υποσυνείδητα ένα αρνητικό συναίσθημα ανασφάλειας, σ’ ένα προϊόν που είναι για την ασφάλεια των αναβατών.

Τελικά, ούτε μηνήσεις έγιναν στον Γιάνη, ούτε καν επίσημη διαμαρτυρία-επίπληξη-προειδοποίηση. Όπως μάθαμε, όλα ξεκίνησαν από μία προσωπική κουβέντα που είχε ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος των Ιαπώνων με Δημοσιογράφο της εφημερίδας και με τον Γερμανό εισαγωγέα της Shoei, ο οποίος εξέφρασε προσωπικές απόψεις μεταξύ «τυρού και αχλαδίου».

Ετσι η Shoei συνέχισε και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των πωλήσεων κρανών και αξεσουάρ για τους μοσικλετιστές, ο Γιάνης να αποκαλύπτει το τι έγινε εκείνη την περίοδο σοκάροντας το Πανελλήνιο και η Bild τα ανθελληνικά δημοσιεύματα (και το περιοδικό αυτοκινήτου!). Όλα λοιπόν έγιναν στο πλαίσιο μίας παθιασμένης προσπάθειας να βρεθούν ανθελληνικές ειδήσεις και βρήκαν το… κράνος!

Advertisement

Φανταστείτε λοιπόν να είχαμε Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία, πως θα έκριναν τις δοκιμές των αυτοκινήτων οι συνάδελφοι του AutoBild Γερμανίας…