Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Raikkonen επιστρέφει στη Ferrari!

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Raikkonen επιστρέφει στη Ferrari!

FORMULA 1

O Raikkonen επιστρέφει στη Ferrari!

FORMULA 1

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η επιστροφή του Φινλανδού πιλότου στην Ιταλική ομάδα. Ο Κίμι Ράικονεν θα οδηγεί μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο για λογαριασμό της Ferrari, στις αγωνιστικές σεζόν του 2014 και του 2015. ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Ο 33χρονος Φινλανδός έχει κατακτήσει το μοναδικό του τίτλο το 2007 με τα χρώματα της Ιταλικής ομάδας αλλά και 9 από τις 20 νίκες της καριέρας του. Έκανε ντεμπούτο στη F1, το 2001 με τα χρώματα της Sauber. Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε εξωπραγματικό ταλέντο και αυτό φάνηκε από την επόμενη κιόλας χρονιά με τη μεταγραφή του στη McLaren.

Ο Ράικονεν διεκδίκησε τον τίτλο από τον Αλόνσο το 2005 όταν και πήρε 7 νίκες για λογαριασμό της McLaren. Δεν τα κατάφερε τότε, τα κατάφερε όμως το 2007 παίρνοντας το πρωτάθλημα στο Ιντερλάγος στο φινάλε με τους Χάμιλτον και Αλόνσο να ισοβαθμούν πίσω του με την ελάχιστη δυνατή διαφορά.

Ο Φινλανδός έφυγε άκομψα από τη Ferrari για να δώσει τη θέση του στον Αλόνσο το 2010 και η Ιταλική ομάδα τον πλήρωνε δυο χρονιές χωρίς εργασία. Ο Iceman έκανε το κέφι του στο WRC και το 2012 επέστρεψε με τη Lotus εντυπωσιάζοντας. Πήρε νίκη στο Άμπου Ντάμπι, έμεινε στη μάχη του τίτλου ως το τέλος και φέτος ξεκίνησε τη χρονιά με το δεξί  κερδίζοντας στην Αυστραλία.

Advertisement
Advertisement

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθότι η Βρετανική ομάδα δεν είχε τα χρήματα για να εξελίξει το μονοθέσιο ανταγωνιστικά προς τις κορυφαίες ομάδες. Η φυγή του τεχνικού διευθυντή της Lotus Τζέιμς Άλισον που πλέον βρίσκεται στις τάξεις της Ferrari ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για το Ράικονεν.

Από τη στιγμή που ο Φινλανδός αποφάσισε ότι θέλει να φύγει από τη Lotus εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα. Τη Red Bull, τη McLaren και τη Ferrari όπου τελικά συμφώνησε. Πιθανόν βαρύτητα σ’ αυτή την έκβαση να έπαιξε το οικονομικό σκέλος, το τι μπορούσε αλλά και το ποια ομάδα θεωρεί πως θα του δώσει ανταγωνιστικό μονοθέσιο.