Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Με δική της ομάδα στη Formula E η BMW

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Με δική της ομάδα στη Formula E η BMW

ΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Με δική της ομάδα στη Formula E η BMW

ΑΓΩΝΕΣ

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από το ρεπορτάζ μας στο περιθώριο του Ετήσιου Συνεδρίου Οικονομικών Αποτελεσμάτων του BMW Group, όπου προέκυψε η πρόθεση της BMW να ενισχύσει την εμπλοκή της στη Formula E ως κατασκευαστής υβριδικών μηχανών. Να όμως που τελικά οι Βαυαροί αποφάσισαν να «κατεβάσουν» δική τους ομάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Από την πέμπτη λοιπόν σεζόν του ταχέως αναπτυσσόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος, αυτή της περιόδου 2018/2019, η BMW θα έχει εργοστασιακή συμμετοχή! Αυτή θα προκύψει καθώς η τεχνική συνεργασία με την Andretti προχωρά σε εξαγορά της συμμετοχής της αμερικανικής ομάδας και δημιουργια νέας υβριδικής μηχανής!

Ανακοίνωση που έρχεται λίγο μετά από εκείνη της εμπλοκής της Audi που παίρνει τη σκυτάλη από την Abt Schaeffler την οποία παρείχε τεχνολογική και όχι μόνο υποστήριξη έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

«Η Formula E έχει εξελιχθεί ως αγωνιστικός θεσμός και λόγω της τεχνολογίας που περικλείουν τα μονοθέσια, ταιριάζει πλήρως στο BMW Group και τη BMW Motorsport. Κι αυτό γιατί είναι σημαντικό για εμάς να επιδείξουμε τις τεχνολογικές μας αρετές», είπε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της γερμανικής εταιρείας, Jans Marquardt.

FE-Berlin1617-rosenqvist-a640

Όσο για τον Michael Andretti, ιδιοκτήτη της ομάδας, είπε: «Είμαστε πανευτυχείς που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη BMW και που θα αποτελούμε από την πέμπτη σεζόν την επίσημη εργοστασιακή ομάδα της στη Formula E. Η BMW δείχνει το δρόμο στο μέλλον της αυτοκίνησης με τη σειρά ‘i’ και τις καινοτομίες της στις τεχνολογίες ηλεκτρικών οχημάτων».

Advertisement

Μέχρι σήμερα, η συνεργασία των δύο πλευρών που απλώνεται σε μιάμιση σεζόν, έχει οδηγήσει μόνο σε μία παρουσία στο βάθρο, στο ePrix της Μαλαισίας, τη σεζόν 2015/2016.