Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους!

ΝΕΑ

VW και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους!

ΝΕΑ

Μια μεγάλη νέα σύμπραξη έρχεται στο χώρο της αυτοκίνησης, αφού η VW και η Ford ετοιμάζονται να δημιουργήσουν μια νέα συμμαχία αρχικά στο χώρο των επαγγελματικών οχημάτων και στη συνέχεια και σε μια σειρά από άλλους τομείς, με στόχο πάντα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ford, η αμερικάνικη φίρμα μαζί με τη VW υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας που τους επιτρέπει να εξερευνήσουν την πιθανότητα κοινής παραγωγής σε μια σειρά από διαφορετικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και την εξέλιξη μιας νέας γκάμας επαγγελματικών οχημάτων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν θα περιλαμβάνονται αλλαγές στο μετοχικό σχήμα των δύο εταιρειών.

Από την πλευρά της Ford, ο Πρόεδρος της εταιρείας για τις παγκόσμιες αγορές, Jim Farley, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η πιθανή συμμαχία με το VW Group είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πως μπορούμε να γίνουμε πιο ευέλικτοι σαν εταιρεία, δημιουργώντας παράλληλα ένα κορυφαίο προϊοντικό παγκόσμιο πορτφόλιο και επεκτείνοντας τις δυνατότητές μας».

Advertisement
Advertisement

Ο Thomas Sedran, υπεύθυνος στρατηγικής του VW Group, δήλωσε με τη σειρά του: «Οι απαιτήσεις των αγορών και των πελατών αλλάζουν γοργά. Και οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ισχυρή θέση σε διάφορες κατηγορίες επαγγελματικών οχημάτων. Η πιθανότητα βιομηχανικής συνεργασίας με τη Ford είναι μια ευκαιρία για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα των δύο εταιρειών παγκοσμίως».

Το τι τελικά θα προκύψει από τη νέα συμφωνία, όπως και περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή, θα το δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Πάντως, παρότι αρχικά η συνεργασία αυτή θα αφορά σε επαγγελματικά οχήματα, είναι δεδομένο ότι και στα επιβατικά θα υπάρξει κάποιου είδους σύμπραξη των δύο κορυφαίων Ομίλων.