Live Κίνηση
Περισσότερα
VW GOLF

Το VW Golf ηγείται στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW Golf ηγείται στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

VW GOLF

Το VW Golf ηγείται στις ευρωπαϊκές πωλήσεις

VW GOLF

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η VW να είναι για μια ακόμη χρονιά η πιο δημοφιλής μάρκα και το VW Golf να κερδίζει και πάλι στα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά το 2016 πωλήθηκαν στην Ευρώπη 15,14 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με το 2015. Πρώτη χώρα σε πωλήσεις ήταν η Γερμανία με 3,3 εκατ. αυτοκίνητα, δεύτερη η Μεγάλη Βρετανία με 2,7 εκατομμύρια και τρίτη η Γαλλία με 2 εκατομμύρια. Στις μάρκες, η VW κατέκτησε για μια ακόμη χρονιά την πρώτη θέση στην Ευρώπη με 1,7 εκατομμύρια πωλήσεις. Η εταιρεία, στη διάρκεια του 2016, είχε σαν πιο δημοφιλές μοντέλο το Golf, το οποίο ήταν και το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη το 2016 με 492.952 ταξινομήσεις.

Στην ανανεωμένη του εκδοχή το γερμανικό μικρομεσαίο μοντέλο είναι πιο πλήρες από ποτέ σε όλα τα επίπεδα. Για πρώτη φορά θα διατίθεται με το Golf ο βασικός βενζινοκινητήρας με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό: Ο 1.0 TSI αποδίδει 85 PS, ενώ υψηλή είναι για τα δεδομένα αυτής της ισχύος και η τιμή της ροπής των 175 Nm.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η Volkswagen θα αναβαθμίσει τον 1.4 TSI, φτάνοντάς τον στα 1,5 λίτρα. Την αρχή θα κάνει ο 1.5 TSI Evo με 150 PS, ένας 4κύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας με μεταβαλλόμενη και διακοπτόμενη λειτουργία κυλίνδρων (ACT), αλλά και με τον αποδοτικό άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Ο νέος TSI έχει έναν ιδιαίτερα επιθετικό χαρακτήρα, έχοντας ταυτόχρονα και πολιτισμένη λειτουργία. Η μέγιστη ροπή των 250 Nm αποδίδεται στο χαμηλό φάσμα στροφών, μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Η τιμή της μέσης κατανάλωσης για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων βρίσκεται στα 5,1 l/100 km (οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 116 g/km). Με το προαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων DSG 7 σχέσεων οι τιμές διαμορφώνονται αντίστοιχα στα 5,0 l/100 km και στα 114 g/km.