Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ηταν ένα ασφαλές αυτοκίνητο η Mercedes του Παντελίδη;

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηταν ένα ασφαλές αυτοκίνητο η Mercedes του Παντελίδη;

Men + Speed

Ηταν ένα ασφαλές αυτοκίνητο η Mercedes του Παντελίδη;

Men + Speed

Μετά και το πόρισμα –που αποκαλύπτει το protothema.gr– για την υπόθεση του τροχαίου της 18ης Φεβρουαρίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης και τραυματίστηκαν σοβαρά η Μίνα Αρναούτη και ελαφρότερα η Φρόσω Κυριάκου… 

Advertisement
Advertisement

… ας θυμηθούμε πιο ακριβώς ήταν το αυτοκίνητο και πόσο ασφαλές ήταν, σύμφωνα με τα crash tests του ανεξάρτητου Ευρωπαϊκού οργανισμού δοκιμών πρόσκρουσης, EuroNCAP.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Καταρχάς αναφερόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που εκτός των άλλων, θέλει ιδιαίτερες ικανότητες για να οδηγηθεί σωστά, λόγω της μεγάλης ιπποδύναμής του.
Πρόκειται για μία Mercedes ML63 AMG του 2008, η οποία εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα 6,2 V8, που αποδίδει 510 PS κι έχει μέγιστη ροπή 64,2 kgm!

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Mercedes, ενώ οι επιδόσεις του τετρακίνητου SUV είναι… τρομακτικές παρά το ογκώδες – βαρύ αμάξωμά του. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h καλύπτεται σε μόλις 4,4 sec (επιδόσεις διθέσιων supercars). Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

H ML63 AMG εφοδιάζεται με πολλά σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το Active Curve System, το οποίο περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο ανατροπής του αυτοκινήτου σε ακραίες καταστάσεις. Διαθέτει αερόσακους στον οδηγό, τον συνοδηγό, κουρτίνας και πλαϊνούς.

Mercedes-Benz_ML63_AMG2

Advertisement

Σύμφωνα με τις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP το 2008 όπου και δοκιμάστηκε η τότε νέα ML, απέσπασε 5 αστέρια στην προστασία των επιβατών, δηλαδή πήρε το «άριστα».

Οι ίδιες δοκιμές έδειξαν ότι σε περίπτωση σύγκρουσης (με τα δεδομένα των δοκιμών του οργανισμού βέβαια) το κεφάλι και τα πόδια των επιβατών προστατεύονται άριστα, ενώ λίγο μικρότερο βαθμό πήρε η προστασία της θωρακικής χώρας.

Advertisement

Γενικά από τον οργανισμό έχει χαρακτηριστεί ένα ιδιαίτερα ασφαλές αυτοκίνητο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την ML του 2008:

crash_test

 

Advertisement