Live Κίνηση
Περισσότερα
VW POLO

Το σύστημα Blind Spot Monitor του νέου VW Polo

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σύστημα Blind Spot Monitor του νέου VW Polo

VW POLO

Το σύστημα Blind Spot Monitor του νέου VW Polo

VW POLO

Στη γκάμα των συστημάτων ασφαλείας του νέου VW Polo ξεχωρίζει το σύστημα Blind Spot Monitor, που αποτρέπει συγκρούσεις εξαλείφοντας το πρόβλημα του «τυφλού σημείου». Ας το δούμε αναλυτικά.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα Blind Spot Monitor χρησιμοποιεί ένα σύμβολο LED στην άκρη των εξωτερικών καθρεφτών για να επιστήσει την προσοχή του οδηγού σε οχήματα που βρίσκονται εκτός οπτικού πεδίου και πλησιάζουν από πίσω. Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο, το σύμβολο αυτό ανάβει και αν ο οδηγός ενεργοποιήσει τον δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης «φλας» προς την κατεύθυνση του εντοπισμένου οχήματος, το σύμβολο αναβοσβήνει ως πρόσθετη προειδοποίηση. Το σύστημα, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα για ταχύτητες άνω των 30 χλμ/ω, χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ για τον έλεγχο μιας περιοχής περίπου 20 μέτρων γύρω από το αυτοκίνητο.

Μαζί με το Blind Spot Monitor, παραγγέλνεται αυτόματα και το σύστημα Rear Traffic Alert της VW, το οποίο φέρνει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο το όχημα βγαίνει με την όπισθεν από μια θέση στάθμευσης.

Der neue Volkswagen Polo

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το Rear Traffic Alert ελαχιστοποιεί τους κινδύνους της εξόδου με όπισθεν από ιδιωτικούς δρόμους ή θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται κάθετα στον δρόμο. Το σύστημα όχι μόνο «αναγνωρίζει» ακίνητα ή κινούμενα οχήματα πίσω από το Polo, αλλά επιπλέον εντοπίζει και οχήματα που πλησιάζουν από πλάγια και τα οποία δύσκολα είναι ορατά στον οδηγό. Ο αισθητήρας ανιχνεύει ακόμη και αντικείμενα σε αποστάσεις μέχρι 40 μέτρα και αναγνωρίζει αντικείμενα κινούμενα με ταχύτητες από 4 χλμ/ω και πάνω. Αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει ένα ακουστικό μήνυμα. Εάν ο οδηγός ή κάποιος τρίτος δεν ενεργήσουν για να αλλάξει η κατάσταση, ή αν η σύγκρουση επίκειται άμεσα, το Rear Traffic Alert αρχίζει αυτόματα διαδικασία πέδησης.