Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάει για Απρίλιο η BMW X4

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάει για Απρίλιο η BMW X4

ΝΕΑ

Πάει για Απρίλιο η BMW X4

ΝΕΑ

Όσο περνούν οι εβδομάδες, τόσο αφαιρείται το καμουφλάζ από τα αυτοκίνητα δοκιμών του νέου SAC (Sport Activity Coupe) της BMW. Αν και η Χ4 είναι έτοιμη, οι Βαυαροί δεν θα την παρουσιάσουν τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ. Η πιθανότερη τοποθεσία για την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου της BMW είναι η έκθεση της Νέας Υόρκης, από τις 18 έως τις 27 Απριλίου. Κάτι τέτοιο είχε αφήσει να εννοηθεί πρόσφατα εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στην ιστοσελίδα inautonews.

Advertisement
Advertisement

Πολύ πιθανό είναι – παράλληλα με τη μεγαλούπολη των ΗΠΑ – η νέα Χ4 να εμφανιστεί τον ίδιο μήνα και στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου (21-29 Απριλίου). Μην ξεχνάμε ότι αυτή την περίοδο, οι αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας είναι οι σημαντικότερες για τους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων. Η X4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπουργκ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, και θα κυκλοφορήσει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Οι διαστάσεις της δεν θα απέχουν σημαντικά από το πρωτότυπο μοντέλο που είδαμε τον περασμένο Απρίλιο στη Σαγκάη (μήκος 4,65 m, πλάτος 1,91 m και ύψος 1,62 m). Οι κινητήρες θα είναι τεσσάρων και έξι κυλίνδρων, και θα προέρχονται από τη γκάμα της Χ3. Ανάμεσά τους ίσως δεν περιλαμβάνονται τα βασικά σύνολα, καθώς η BMW θα θέλει να δώσει ένα πιο sport χαρακτήρα στη Χ4. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα δούμε τη Χ4 28i με το 2λιτρο κινητήρα των 245 PS και τη Χ4 35i, η οποία εξοπλίζεται με τον 6κύλινδρο σε σειρά – χωρητικότητας 3 lt. – που αποδίδει 306 PS.

Θα υπάρχουν βέβαια για την Ευρώπη και οι diesel εκδόσεις, όπως η Χ4 20d με 184 PS και η Χ4 30d με τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 258 PS. Αργότερα θα λανσαριστεί και η κορυφαία Χ4 Μ, με τον ίδιο 3λιτρο κινητήρα των 431 PS που έχουν οι νέες Μ3 και Μ4. Με αυτή την έκδοση της Χ4, η BMW θα βάλει στο στόχαστρό της τη νέα Porsche Macan.