Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Verstappen την πρώτη pole της χρονιάς!

Ελλάδα 5:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Verstappen την πρώτη pole της χρονιάς!

FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Verstappen την πρώτη pole της χρονιάς!

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κατέκτησε την pole στις κατατακτήριες δοκιμές του Μπαχρέιν. Όμως η διαφορά του από τον Perez και τις Ferrari ήταν μικρότερη από ότι αναμενόταν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αποδείχθηκε, τουλάχιστον από το Q2 και μετά. Ιδίως στην τελευταία περίοδο, ο Leclerc έδειχνε ικανός να πάει την μάχη για την pole μέχρι τέλους. Ωστόσο, για λόγους στρατηγικής αγώνα, ο Μονεγάσκος και η Ferrari επέλεξαν να μην επιχειρήσουν δεύτερη προσπάθεια.

Έτσι, ο Sergio Perez ανέβηκε στην δεύτερη θέση, με τους Sainz και Alonso να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Οι Mercedes έδειξαν επίσης πιο ανταγωνιστικές από ότι αναμενόταν με τον Russell να παίρνει κατάταξη μπροστά από τον Hamilton. Και οι δύο W14, όμως, ήταν πίσω από τον Fernando Alonso ο οποίος πιστοποίησε με την πέμπτη του θέση τον εξαιρετικό ρυθμό της Aston Martin.

Q1: Μικρές διαφορές

Advertisement
Advertisement

Στο Q1 αποδείχθηκε ότι οι διαφορές μεταξύ των ομάδων έχουν μειωθεί. Τόσο στην κορυφή, όσο και στο midfield. Οι Red Bull, Ferrari, Mercedes και Aston Martin εμφανίστηκαν όλες πολύ ανταγωνιστικές. Το ίδιο μικρές ήταν οι διαφορές και στην ουρά της κατάταξης. Η McLaren επιβεβαίωσε τις δυσοίωνες προβλέψεις, με τον Norris να περνάει οριακά στο Q2 και τον Piastri να μένει εκτός.

Έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών η σειρά ήταν Sainz, Russell, Leclerc, Alonso και Verstappen. Τους πρώτους πέντε οδηγούς χώριζαν μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου. Η πρώτη προσπάθεια το Stroll ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας στην έξοδο της 13. Αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη ότι ίσως η pole δεν θα ήταν τόσο απλή υπόθεση για τα θεωρητικά φαβορί του τριημέρου.

Advertisement

Οι McLaren, AlphaTauri, Williams και Haas ήταν οι ομάδες που απειλούνταν πιο άμεσα με αποκλεισμό από το Q2. Οι δεύτερες προσπάθειες των Norris, Albon, Tsunoda και Hulkenberg ήταν αρκετά γρήγορες ώστε οι οδηγοί να συνεχίσουν στο Q2. Αντιθέτως, οι Sargeant, Magnussen, Piastri, De Vries και Gasly δεν κατάφεραν να προκριθούν.

Q2: Red Bull εναντίον Ferrari

Advertisement

Στο Q2 οι Ferrari επέλεξαν να βγουν για τις προσπάθειές τους με χρησιμοποιημένα soft. Αυτό έφερε τις Red Bull και Mercedes στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Πέμπτος ήταν ο Alonso με τις Ferrari πίσω του. Χρησιμοποιημένα ελαστικά είχε και ο Stroll. Ο Καναδός ήταν εκτός δεκάδας μετά την πρώτη προσπάθειά του.

Πλην των Red Bull όλα τα μονοθέσια βγήκαν για μία δεύτερη προσπάθεια. Ο Leclerc πήρε τον ταχύτερο γύρο με φρέσκα soft. Οι Mercedes εξακολούθησαν να είναι ανταγωνιστικές με τους Russell και Hamilton στις θέσεις 3 και 4. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Norris, Bottas, Zhou, Tsunoda και Albon. Εντυπωσιακός ο γύρος του Hulkenberg με τον οποίον ο Γερμανός πέρασε στην τελική περίοδο των κατατακτήριων.

Q3: Ο Leclerc δεν κάνει δεύτερη προσπάθεια

Advertisement

Οι Mercedes και οι Alonso και Ocon αποφάσισαν να κάνουν μόνο μία προσπάθεια στο Q3. Έτσι, αρχικά οι Red Bull και Ferrari βρέθηκαν στην πίστα με τον Verstappen να παίρνει την πρωτοπορία. Η διαφορά τους ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.

Η λογική υπαγόρευε ότι θα έβγαιναν ξανά για προσπάθεια. Όμως, ο Leclerc παρέμεινε στα pits! Έτσι, οι Red Bull και ο Sainz ήταν οι μόνοι που επιχείρησαν να βελτιώσουν τις αρχικές τους επιδόσεις. Το αποτέλεσμα ήταν ο Perez να πάρει την δεύτερη θέση. Ο Sainz κατάφερε να ξεπεράσει τον Alonso ο οποίος με την μοναδική του προσπάθεια είχε βρεθεί αρχικά τέταρτος..

Οι Mercedes ήταν στις θέσεις 6-7 με τον Russell ταχύτερο. Οι Stroll, Ocon και Hulkenberg συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Στις συνεντεύξεις μετά τις κατατακτήριες ο Leclerc δήλωσε ότι ήταν η έλλειψη φρέσκων soft για τον αγώνα που τον οδήγησε στο να μην κάνει άλλη προσπάθεια στο Q3. Συγκεκριμένα, του απέμενε μόνο ένα φρέσκο σετ το οποίο προτίμησε να φυλάξει για την εκκίνηση. Το αν δικαιωθεί αυτή του η απόφαση θα φανεί αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ecclestone: Γνωρίζαμε για την Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton
F1 GP Μπαχρέιν: Έλαμψε η Aston Martin στις ελεύθερες δοκιμές (+video)
F1 GP Μπαχρέιν: Ο Alonso και πάλι ταχύτερος στο FP3