Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Alonso και πάλι ταχύτερος στο FP3

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Alonso και πάλι ταχύτερος στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Ο Alonso και πάλι ταχύτερος στο FP3

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso ήταν και πάλι ταχύτερος στο Μπαχρέιν. Αυτή τη φορά για μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον οι Red Bull και Ferrari φύλαξαν κάτι περισσότερο για τις κατατακτήριες. Ακόμη κι έτσι είναι όμως, ο Alonso απέδειξε ότι η Aston Martin πρόκειται να τις ανταγωνιστεί με αξιώσεις.

Οι δύο RB19 άφησαν τις προσπάθειες με τα soft για το τελευταίο πεντάλεπτο. Ωστόσο, αν και βρέθηκαν κοντά στον Alonso, δεν μπόρεσαν να τον ξεπεράσουν. Το ίδιο ισχύει και για τις Ferrari οι οποίες μείωσαν την απόστασή τους από την κορυφή σε σχέση με χθες αλλά όχι αρκετά. Από την άλλη, σαφώς πιο βελτιωμένη εμφανίστηκε η Mercedes, με τον Hamilton να παίρνει την 4η θέση.

Advertisement
Advertisement

Ο Charles Leclerc ήταν αρκετά ταχύτερος του Sainz. Ωστόσο, ο χρόνος του ήταν αργότερος από του Hamilton. Σε περίπτωση που η Ferrari δεν έχει να δείξει κάτι παραπάνω στις κατατακτήριες τότε μοιάζει να ανήκει περισσότερο στην κατηγορία της Mercedes παρά της Red Bull.

Όπως και να έχει σε λίγες ώρες θα λυθεί κάθε απορία που μας έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες. Φυσικά, με διαφορετικές θερμοκρασίες ατμόσφαιρας και οδοστρώματος σε σχέση με το FP3. Δύο παράγοντες που αναμένονται να επηρεάσουν την συμπεριφορά των μονοθέσιων.

Τραυματισμένος αγωνίζεται ο Stroll

Advertisement

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερος στην διαδικασία με είκοσι λεπτά να απομένουν. Δεύτερος ήταν ο Hamilton, με τους Sainz, Leclerc και Verstappen να έπονται. Ωστόσο οι χρόνοι των τεσσάρων πρώτων οδηγών είχαν σημειωθεί με την soft γόμα. Ενώ εκείνος του Verstappen με την hard.

Advertisement

Με 15 λεπτά να απομένουν ο Stroll πέρασε πρώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδός αγωνίζεται με τραυματισμένο τον δεξί του καρπό. Αυτό του δημιούργησε αρκετά προβλήματα χθες, κυρίως στα περάσματα του από τις στροφές 1 &2.

Επιπλέον, ο Stroll δεν κατάφερε να περάσει με την πρώτη το τεστ ασφαλείας της FIA για την γρήγορη έξοδό του από το μονοθέσιο. Ωστόσο, του δόθηκε η άδεια να αγωνιστεί. Κάτι που, πιστεύουμε, είναι τουλάχιστον παρακινδυνευμένο.

Advertisement

Με δέκα λεπτά να απομένουν, οι δύο Mercedes βρέθηκαν στο 1-2 με τον Hamilton ταχύτερο. Όχι, όμως, για πολύ. Οι Alonso και Verstappen πήραν αμέσως τις δύο πρώτες θέσεις. Με τον Ισπανό ταχύτερο για μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Τρίτος ήταν ο Perez και οι Hamilton-Leclerc συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Η ισορροπία δυνάμεων μετά τις δοκιμές στο Μπαχρέιν (+video)
Ecclestone: Γνωρίζαμε για την Σιγκαπούρη του ’08- Τυχερός ο Hamilton
F1 GP Μπαχρέιν: Έλαμψε η Aston Martin στις ελεύθερες δοκιμές (+video)