Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί ξενυχτούν οι μηχανικοί της Mercedes F1; (+video)

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί ξενυχτούν οι μηχανικοί της Mercedes F1; (+video)

ΝΕΑ

Γιατί ξενυχτούν οι μηχανικοί της Mercedes F1; (+video)

ΝΕΑ

Στα κτίρια της ομάδας Formula 1 της Mercedes τα φώτα δεν σβήνουν ούτε τη νύχτα. Ας δούμε τι ετοιμάζουν οι μηχανικοί ενόψει της νέας και απρόβλεπτης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Με το που έπεσαν τα φώτα του πρωταθλήματος -προφανώς και πολύ νωρίτερα από αυτό- οι μηχανικοί των εταιριών έχουν πιάσει δουλειά για την ετοιμασία των μονοθεσίων της νέας χρονιάς. Μίας χρονιάς που πολλά πράγματα αλλάζουν και δεκάδες πράγματα πρέπει να ξαναφτιαχτούν από την αρχή με βάση τους νέους κανονισμούς.

Οι δουλειές που έχουν να γίνουν είναι πολλές γι’ αυτό και τα διαφορετικά τμήματα της παραγωγής ενός μονοθεσίου δουλεύουν νυχθημερόν. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, όπως μας δείχνει ένα video της ίδιας της Mercedes η οποία μας ξεναγεί στη νυχτερινή βάρδια εξέλιξης των νέων μονοθεσίων της.

Στο video βλέπουμε μηχανικούς της Mercedes-AMG Petronas Formula 1 να δουλεύουν έως πολύ αργά τη νύχτα ή έως της πρώτες πρωτινές ώρες έτσι ώστε να βρίσκονται μέσα στο σφιχτό πρόγραμμα εξέλιξης και ετοιμασίας του νέου μονοθεσίου.

Advertisement
Advertisement

Η κάμερα μπαίνει σε διάφορα τμήματα όπου γίνονται εργασίες, όπως για παράδειγμα στο τμήμα ετοιμασίας του δαπέδου του νέου μονοθεσίου. Εκεί αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος όχι μόνο των χρημάτων που ξοδεύονται αλλά και των εργασιών που απαιτούνται, καθώς βλέπουμε ένα τμήμα από μηχανικούς να δουλεύουν πάνω σε ένα σχεδόν έτοιμο δάπεδο, το οποίο όμως θα χρειαστεί ακόμα μία ολόκληρη εβδομάδα χειρωνακτικής εργασίας ώστε να τελειοποιηθεί.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το δάπεδο δεν είναι και ότι πιο σύνθετο υπάρχει σε ένα μονοθέσιο, όπως για παράδειγμα η ανάρτηση, η οποία πρέπει να μετρηθεί με laser με ακρίβεια χιλιοστού έτσι ώστε να εφαρμόζει και να λειτουργεί σωστά.

Advertisement

Στο video βλέπουμε επίσης ότι κάθε κομμάτι γύρω από την ανάρτηση και κοντά στους τροχούς σκανάρεται εξονυχιστικά με laser έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι είναι ακριβώς στα μέτρα που δόθηκαν από το τμήμα σχεδιασμού.

Advertisement

Παρακολουθώντας αυτό το video και τις εκατοντάδες εργατοώρες που ξοδεύονται για την εξέλιξη και κατασκευή ενός και μόνο εξαρτήματος, αντιλαμβανόμαστε το επίπεδο που έχει φθάσει η σημερινή Formula 1. Και επίσης γιατί είναι τόσο ακριβό το σπορ και με ποιον τρόπο ανεβαίνει τόσο πολύ το κόστος ενός μονοθεσίου.

Και αν όλα αυτά συμβαίνουν τη νύχτα, σκεφτείτε τι γίνεται την ημέρα. Ο μαγικός κόσμος της Formula 1 είναι το ίδιο θαυμαστός τόσο μπροστά από τις κάμερες και τις σαμπάνιες όσο και εδώ, σ’ αυτούς τους άγνωστους μηχανικούς που με την φαντασία και την δουλειά τους ετοιμάζουν αθόρυβα το υλικό των ονείρων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Πόσο κόστισαν οι ζημιές κάθε οδηγού στις ομάδες;
Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του
Formula 1: Τι να περιμένουμε στο μέλλον