Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!

FORMULA 1

Haas: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulkenberg!

FORMULA 1

Ο Nico Hulkenberg θα αντικαταστήσει τον Mick Schumacher στην Haas για το 2023 σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας. Ποιες είναι οι επιλογές που απομένουν στον Mick;

Advertisement
Advertisement

Όλα έδειχναν τις τελευταίες ημέρες ότι απέμεναν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Hulkenberg με την αμερικανική ομάδα. Η φημολογία ήταν έντονη και ο Hulk φαινόταν ως ο μόνος υποψήφιος για την δεύτερη θέση της Haas.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, ο Nico θα αντικαταστήσει τον Mick για το 2023. Ο Hulkenberg δήλωσε ενθουσιασμένος με αυτήν την εξέλιξη: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ πλήρως το 2023 για την Haas. Αισθάνομαι ότι ποτέ δεν έφυγα πραγματικά από την F1. Μας περιμένει πολλή δουλειά ώστε να ανταγωνιστούμε τις υπόλοιπες ομάδες του midfield”.

Advertisement
Advertisement

Ικανοποιημένος, όμως, εμφανίζεται και ο Guenther Steiner. “Με σχεδόν 200 εκκινήσεις στην F1, είναι ξεκάθαρη η εμπειρία που θα προσφέρει ο Nico στην ομάδα. Σε συνδυασμό με τον Kevin, πιστεύουμε ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα την ομάδα στις μάχες για βαθμούς” δήλωσε ο επικεφαλής της Haas.

Το 2023 θα είναι η πρώτη πλήρης χρονιά του Nico Hulkenberg στην F1 έπειτα από το 2019. Ο Γερμανός έχει οδηγήσει για τις Williams (ντεμπούτο το 2010), Force India, Sauber και Renault. Το 2020 αγωνίστηκε σε τρία GP αντικαθιστώντας τους Perez και Stroll, ενώ φέτος αντικατέστησε σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία τον Seb Vettel. Έχει μία pole, δύο ταχύτερους γύρους, ενώ δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ακόμη στο podium.

Ποιο είναι το μέλλον του Mick;

Advertisement

Με την ανακοίνωση Hulkenberg στην Haas, ο Mick Schumacher φαίνεται ότι απομακρύνεται πλήρως από το grid του 2023. Βέβαια, υπάρχει ανοιχτή ακόμη η δεύτερη θέση της Williams. Όμως, η ομάδα έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να δώσει την ευκαιρία στον “δικό της”  Logan Sargeant.

Ο Sargeant αγωνίζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στην F2. Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η εξασφάλιση της Super Licence για τον Αμερικανό. Πιθανότερος προορισμός του Mick, φαντάζει πλέον το στρατόπεδο της Mercedes. Εκεί θα αναλάβει ρόλο αναπληρωματικού οδηγού.

Advertisement

Ο Schumacher εξέδωσε κι εκείνος ανακοίνωση σχετικά με την πρόσληψη Hulkenberg στην Haas: “Δεν θα κρύψω ότι είμαι απογοητευμένος με την απόφαση της ομάδας να μην ανανεώσει την συμφωνία μας. Υπήρχαν, φυσικά, δύσκολες στιγμές αλλά πιστεύω ότι η βελτίωσή μου ήταν σταθερή. Έχω αποδείξει πως αξίζω μία θέση στην F1. Το θέμα (σ.σ. εννοεί της F1) δεν έχει κλείσει για εμένα“.

Advertisement

Ο Schumacher είχε κάνει το ντεμπούτο του πέρσι με την Haas πετυχαίνοντας μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Φέτος, όμως, επισκιάστηκε από τον έμπειρο Kevin Magnussen τόσο σε κατατακτήριες όσο και στους αγώνες. Επιπλέον, φέτος είχε και πολλές επικίνδυνες εξόδους. Χειρότερη όλων ήταν εκείνη στις κατατακτήριες της Jeddah. Η VF22 καταστράφηκε ολοσχερώς και σαν αποτέλεσμα ο Mick δεν συμμετείχε και στον αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Βραζιλίας: Η πρώτη από πολλές (+video)
Newey: Πώς έδωσε το μεγάλο πλεονέκτημα στην Red Bull φέτος
Ferrari: Διαψεύδει τα περί αντικατάστασης Binotto