Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

McLaren MCL60: Παρουσίαση του νέου μονοθέσιου

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

McLaren MCL60: Παρουσίαση του νέου μονοθέσιου

FORMULA 1

McLaren MCL60: Παρουσίαση του νέου μονοθέσιου

FORMULA 1

Η Mclaren παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2023 στην βάση της, το McLaren Technology Center.

Advertisement
Advertisement

Αυτή ήταν η πρώτη από τις πέντε εναπομείνασες παρουσιάσεις μονοθέσιων (ή χρωματισμών) για αυτήν την εβδομάδα. Σε δύο, περίπου, ώρες ακολουθεί η παρουσίαση της φετινής Aston Martin.

Για την McLaren, η πρώτη χρονιά εφαρμογής των νέων κανονισμών υπήρξε σχετικά δύσκολη. Η ομάδα ήταν αρκετά συντηρητική στις προβλέψεις της για τα επίπεδα κάθετης δύναμης που θα ήταν εφικτά. Έτσι, το αποτέλεσμα ήταν ένα μονοθέσιο το οποίο ναι μεν δεν έπασχε από porpoising, αλλά ταυτόχρονα υστερούσε σημαντικά και σε επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πρόβλημα ήρθε να προστεθεί και η διαχείριση της θερμοκρασίας των εμπρός φρένων. Ιδίως σε αγώνες όπου επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες. Οι πρώτοι δύο αγώνες της περσινής σεζόν ήταν κάκιστοι.

Ωστόσο, η ομάδα από το Woking επέδειξε αρκετά καλά αντανακλαστικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι επιδόσεις της MCL36 ανέβηκαν αρκετά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάτι που φάνηκε, κυρίως, στα αποτελέσματα του εξαιρετικού Lando Norris.

Advertisement

Η McLaren απασχόλησε την επικαιρότητα και με το «μεγάλο κόλπο» που έκανε στην περίπτωση του Piastri. Ο Zak Brown κατάφερε να αποσπάσει τον ταλαντούχο Αυστραλό από την Alpine κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης, η ομάδα έχασε μετά το τέλος της σεζόν τον Andreas Seidl ο οποίος προσχώρησε στη Sauber. Στην θέση του επικεφαλής της ομάδας βρίσκεται πλέον ο πολύπειρος Andrea Stella. Η McLaren είχε ανακοινώσει ότι το φετινό μονοθέσιο θα ονομαζόταν MCL60, για να τιμήσει τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας.

Advertisement

Έτσι, η McLaren εισέρχεται στο 2023 ευελπιστώντας να βρεθεί τουλάχιστον στην κορυφή του midfield από νωρίς. Στόχος της ομάδας, όπως έχει δηλώσει ο Brown, είναι η διεκδίκηση των πρωταθλημάτων του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Ford επιστρέφει στην Formula 1! (+video)
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
AlphaTauri: Παρουσίαση της AT04 (+video)

Advertisement