Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Aston Martin: Κρατάει χαμηλούς τόνους ενόψει Μπαχρέιν

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Aston Martin: Κρατάει χαμηλούς τόνους ενόψει Μπαχρέιν

FORMULA 1

Aston Martin: Κρατάει χαμηλούς τόνους ενόψει Μπαχρέιν

FORMULA 1

Η Aston Martin ήταν ανάμεσα στις ομάδες που έκλεψαν τις εντυπώσεις στις χειμερινές δοκιμές. Ωστόσο ο επικεφαλής της, Mike Krack, επιλέγει να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση του τριημέρου δοκιμών στο Sakhir, η Aston Martin AMR23 απέσπασε πολλά θετικά σχόλια. Πολλοί, μάλιστα, τοποθετούν το νέο μονοθέσιο της ομάδας εξαιρετικά κοντά σε Mercedes και -ίσως- Ferrari.

Ο λόγος που άρχισαν να κυκλοφορούν αυτές οι υποθέσεις ήταν οι πολύ ανταγωνιστικές προσομοιώσεις αγώνα που έκανε η ομάδα. Κυρίως εκείνη του Fernando Alonso κατά την τελευταία ημέρα του τεστ. Σίγουρα η Aston Martin θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι. Το σε ποιο βαθμό, όμως, θα το δούμε σε λίγες ημέρες στο Μπαχρέιν.

Advertisement
Advertisement

Αυτό, τουλάχιστον, συστήνει ο επικεφαλής της ομάδας Mike Krack. «Για να είμαι ειλικρινής είναι πολύ δύσκολο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα από ένα τέτοιου είδους τεστ» δήλωσε ο Λουξεμβούργιος. «Και στις περσινές δοκιμές είχαμε παρόμοια καλά αποτελέσματα. Και στις κατατακτήριες είχαμε βρεθεί εκτός του Q1» σημείωσε.

Για τον Krack προέχει η συνεχής βελτίωση της ομάδας. «Δεν πρέπει να χάσουμε την επικέντρωση στον στόχος μας. Ο οποίος είναι η άνοδος των επιδόσεων του μονοθέσιου αλλά και της ομάδας γενικότερα. Το εάν τα καταφέρνουμε θα φανεί σε μία εβδομάδα» υπογράμμισε ο Krack.

Advertisement

Ο team principal της Aston Martin σχολίασε και την πολύ καλή προσομοίωση αγώνα του Alonso κατά την τελευταία ημέρα του τεστ. «Σίγουρα ήταν πολύ καλή. Όμως, ας μην αρχίσουμε να ονειρευόμαστε από τώρα. Βοήθησαν και οι συνθήκες στην πίστα. Υπήρχε αρκετό στρωμένο ελαστικό στο οδόστρωμα. Όπως λέει και ο Fernando Alonso, δεν υπάρχουν θαύματα στην F1. Οι προσδοκίες μας είναι πάντα υψηλές. Αλλά για την ώρα προέχει η βελτίωσή μας σε σχέση με πέρσι» σημείωσε ο Krack.

Drugovich αντί Stroll;

Η ομάδα του Lawrence Stroll, όμως, απασχόλησε την επικαιρότητα αυτές τις ημέρες και για ένα άλλο ζήτημα. Πρόκειται, φυσικά, για το ατύχημα που είχε ο Lance Stroll με ποδήλατο στην Ισπανία και το οποίο τον ανάγκασε να χάσει τις δοκιμές του Μπαχρέιν.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Stroll είχε το ατύχημά του στην Μάλαγα. Ο Καναδός τραυματίστηκε στο δεξί του χέρι και καρπό. Λέγεται ότι χρειάστηκε μικροεπέμβαση η οποία έγινε από τον δόκτωρ Xavier Mir στην Βαρκελώνη. Ο Mir είναι ένας από τους πιο γνωστούς ιατρούς στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, κυρίως στο Moto GP.

Οι ίδιες πηγές διατείνονται ότι ο Stroll ενδέχεται να χάσει τουλάχιστον τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Χωρίς να αποκλείεται να χάσει και τον δεύτερο μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Η ομάδα έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που ο Stroll δεν μπορέσει να αγωνιστεί θα αντικατασταθεί από τον Felipe Drugovich.

Advertisement

Ο περσινός πρωταθλητής της F2 εντάχθηκε φέτος στην Aston Martin ως ένας εκ των δύο εφεδρικών οδηγών της. Συμμετείχε, ήδη, στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν στην θέση του Stroll. Και όλα δείχνουν ότι μάλλον θα κάνει το ντεμπούτο του σε λίγες ημέρες σε επίσημο αγώνα F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull RB19: Πρώτα συμπεράσματα για το φαβορί
Χειμερινές δοκιμές F1: Ο Perez πρώτος στο τέλος
F1: Η ισορροπία δυνάμεων μετά τις δοκιμές στο Μπαχρέιν (+video)