Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Perez στην pole!

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Perez στην pole!

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Ο Perez στην pole!

FORMULA 1

Ο Sergio Perez θα ξεκινήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την πρώτη θέση στην Jeddah εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Verstappen στο Q2.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός ήταν σε δική του κλάση από την αρχή του τριημέρου. Όμως, φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια ενός περάσματος του από κερμπ τραυμάτισε τον πίσω άξονα της RB19.

Tο αποτέλεσμα ήταν να μην σημειώσει χρόνο στο Q2 και να μείνει εκτός συνέχειας. Έτσι, ο δρόμος προς την pole άνοιξε για τον Perez. Ο Μεξικανός οδήγησε πολύ καθαρά σε μία πίστα που λατρεύει. Δεύτερος ταχύτερος ήταν ο Leclerc. Όμως, λόγω της ποινής του, δίπλα στον Perez θα ξεκινήσει ο -για έναν ακόμη αγώνα ταχύτατος- Alonso. Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Russell και Piastri.

Q1: Norris και Sargeant χάνουν τις ευκαιρίες τους

Advertisement
Advertisement

Με την εξαίρεση των Red Bull, οι χρόνοι των υπόλοιπων μονοθέσιων ήταν αρκετά κοντά στο FP3. Αυτό καθιστούσε δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη για το ποιοι θα έμεναν εκτός της δεύτερης περιόδου. Εκείνος που έδειχνε να ξεκινά με μειονέκτημα ήταν ο De Vries ο οποίος είχε χάσει το FP3. Ο Ολλανδός θα έχανε και το μονοθέσιο του στην είσοδο της πρώτης στροφής.

Αντιθέτως, ο Hulkenberg έκανε έναν πολύ ανταγωνιστικό πρώτο γύρο ο οποίος ήταν ταχύτερος από τον αντίστοιχο του Leclerc! Όμως, με την έξοδο των Red Bull τα πράγματα επανήλθαν στα.. συνηθισμένα. Ο Verstappen πρώτος, μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Perez, ο οποίος ήταν ακόμη μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος του Hulkenberg. Η σειρά παγιώθηκε με τις Red Bull, Aston Martin και Ferrari σε σχηματισμό.

Advertisement

Άσχημη τροπή πήραν τα πράγματα για τον Norris. Ο Βρετανός κατά τον πρώτο χρονομετρημένο του γύρο είχε επαφή με τον τοίχο στην είσοδο της τελευταίας στροφής. Αυτό τον ανάγκασε να επιστρέψει στα pits αμέσως και να χάσει το υπόλοιπο της διαδικασίας. Θα έμενε εκτός συνέχειας όπως και οι Tsunoda, Albon, De Vries και Sargeant.

Advertisement

Ο Αμερικανός της Williams είχε σημειώσει στην πρώτη του προσπάθεια χρόνο ικανό να τον πάει στο Q2. Όμως, καθώς ολοκλήρωνε τον γύρο του ακούμπησε ελάχιστα την βαμμένη περιοχή εκτός της λευκής γραμμής δίπλα στο pitlane. Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί ο γύρος του. Στη συνέχεια έκανε λάθη κατά τις δύο επόμενες προσπάθειές του -με ένα από αυτά χάλασε και γύρο του Albon- και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει μια χρυσή ευκαιρία για να περάσει στην δεύτερη περίοδο.

Q2: Έξω ο Verstappen!

Οι δύο Aston Martin σημείωσαν πρώτες τους γρήγορους γύρους τους με τον Alonso να προηγείται. Ο Leclerc κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά να τις χωρίσει ανεβαίνοντας δεύτερος. Αντιθέτως, ο Sainz δυσκολευόταν εμφανώς να φέρει τα ελαστικά του σε θερμοκρασία λειτουργίας με έναν γύρο προετοιμασίας. Θα περνούσε στο Q3 την τελευταία στιγμή.

Advertisement

Κι ενώ όλοι περίμεναν την απάντηση των Red Bull ήρθε το αναπάντεχο. Η RB19 του Verstappen παρουσίασε πρόβλημα με τον Ολλανδό ανήμπορο να επιταχύνει. Ο Max επέστρεψε στα pits αλλά ήταν αδύνατο για τους μηχανικούς να επιλύσουν το πρόβλημά του εγκαίρως. Έτσι, το φαβορί για την pole έμεινε εκτός συνέχειας!

Το γεγονός άνοιξε τον δρόμο στους υπόλοιπους για την πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο Perez θα τελείωνε το Q2 στην κορυφή αλλά με τον Alonso μόλις ένα δέκατο πίσω του. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Hulkenberg (παρόμοια παράβαση με του Sargeant), Zhou, Magnussen, Bottas και, φυσικά, ο Verstappen.

Q3: Όπως και πέρσι

Οι Aston Martin, Ferrari, Mercedes και Alpine είχαν και τα δύο μονοθέσια τους στην τελευταία περίοδο. Στο Q3 είχε προκριθεί επίσης και ο εξαιρετικός Piastri με την McLaren. Πρώτος χρόνο σημείωσε ο Gasly με τον Alonso να τον υποσκελίζει αμέσως. Ο Ισπανός έκανε αρκετά μικρά λάθη, όμως, και ο Leclerc κατάφερε να τον ξεπεράσει με την δική του προσπάθεια.

Πολύ καλή ήταν και η πρώτη προσπάθεια του Russell με την οποία ο Βρετανός ανέβηκε προσωρινά δεύτερος. Ο πρώτος γύρος προσπαθειών ολοκληρώθηκε με τον Perez να σημειώνει χρόνο σχεδόν κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο του Leclerc.

Ο Checo ήταν κυρίαρχος στον τρίτο τομέα και φαινόταν ότι πολύ δύσκολα θα απειλούταν για την pole. Οι Leclerc και Alonso βελτίωσαν τους χρόνους τους αλλά όχι αρκετά ώστε να απειλήσουν την πρώτη θέση του Perez. Έτσι, όπως και πέρσι, ο Checo θα ξεκινήσει από την pole της Jeddah.

Ο Leclerc σημείωσε τον δεύτερο χρόνο. Όμως θα ξεκινήσει 12ος λόγω της ποινής του. Έτσι, ο τρίτος Alonso προβιβάζεται στην δεύτερη θέση εκκίνησης. Από μία θέση κερδίζουν και όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί μέχρι την την 12η θέση. Τέταρτος ήταν ο εξαιρετικός Russell με τον Sainz πέμπτο. Οι Stroll, Ocon, Hamilton, Piastri και Gasly συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Red Bull εναντίον Alonso (+video)
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Verstappen και Red Bull κυρίαρχοι στο FP3