Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Verstappen και Red Bull κυρίαρχοι στο FP3

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Verstappen και Red Bull κυρίαρχοι στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Verstappen και Red Bull κυρίαρχοι στο FP3

FORMULA 1

Η Red Bull κυριάρχησε και στο FP3 του GP Σαουδικής Αραβίας. Οι Verstappen-Perez σημείωσαν το 1-2 με την διαφορά τους από τις Aston Martin να ανοίγει.

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την pole. Η Red Bull δείχνει να έχει διαφορά ενός δευτερολέπτου από τις Aston Martin και Ferrari. Εάν η εικόνα των δύο αυτών ομάδων στο FP3 ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε η μάχη για την pole θα κριθεί μεταξύ των οδηγών της Red Bull.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του αρχικού τέταρτου της διαδικασίας άρχισαν να σημειώνονται οι πρώτοι γρήγοροι γύροι. Οι περισσότεροι οδηγοί επέλεξαν να δοκιμάσουν απευθείας με την μαλακή γόμα. Οι Ferrari, οι Haas και οι Piastri-Tsundoa επέλεξαν την μέση. Η δεύτερη AlphaTauri του De Vries παρέμεινε στα pits σε όλο το FP3 λόγω αλλαγής PU.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη οι Vertsappen και Stroll ήταν οι μόνοι που έκαναν τις πρώτες τους προσπάθειες με την σκληρή γόμα. Αυτή η επιλογή δεν εμπόδισε τον Max, όμως, από το να σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο γύρο πριν την ολοκλήρωση του ημιώρου. Πρώτος ήταν ο teammate του, Sergio Perez του οποίου ο χρόνος, όμως, είχε σημειωθεί με τα soft. Στις δύο RB19 είχαν περαστεί καινούργια κιβώτια ταχυτήτων πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Ο Verstappen άνετα πρώτος

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τους περισσότερους οδηγούς να επιχειρούν μεγαλύτερα stints. κατά το τελευταίο εικοσάλεπτο έγιναν και οι προσομοιώσεις γύρων κατατακτήριων. Ο Perez κατέβασε κατά τρία δέκατα την αρχική ταχύτερη του προσπάθεια.

Advertisement

Ο Alonso με την δική του πρώτη προσπάθεια στα soft ανέβηκε τρίτος, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Μεξικανό. Την ίδια στιγμή και ο Verstappen δοκίμαζε με τα μαλακά Pirelli και ανέβαινε στην πρώτη θέση σημειώνοντας τους τρεις ταχύτερους τομείς και -φυσικά- τον πρώτο χρόνο.

Δέκα λεπτά πριν τη λήξη οι Ferrari πέρασαν για πρώτη φορά στα soft. Οι χρόνοι τους, όμως, δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστικοί, ένα δευτερόλεπτο αργότεροι από του Verstappen. Στην κορυφή ο Verstappen τελείωσε το FP3 ταχύτερος με τον Perez δεύτερο για έξι δέκατα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Red Bull εναντίον Alonso (+video)