Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Piastri: Στην McLaren και επίσημα!

Ελλάδα 5:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Piastri: Στην McLaren και επίσημα!

FORMULA 1

Piastri: Στην McLaren και επίσημα!

FORMULA 1

Το σίριαλ του τελευταίου μήνα σχετικά με τον Oscar Piastri έλαβε και επίσημα τέλος. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της FIA, ο Αυστραλός θεωρείται οδηγός της McLaren!

Advertisement
Advertisement

Η επιτροπή ελέγχου συμβολαίων της ομοσπονδίας συνεδρίαζε τις τελευταίες τρεις ημέρες σχετικά με το θέμα. Ο Piastri είχε υπογράψει δύο συμβόλαια. Ένα παλιότερο με την Alpine, η οποία ισχυριζόταν ότι ήταν έγκυρο και ένα πιο πρόσφατο με την McLaren.

Τελικά, η επιτροπή αποφάνθηκε ότι μόνο το συμβόλαιο με την McLaren είναι έγκυρο. Κατά συνέπεια, ο Oscar θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά δίπλα στον Lando Norris. “Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω το ντεμπούτο μου με μία τόσο μεγάλη ομάδα και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε“, δήλωσε ο Piastri.

Advertisement
Advertisement

Στην απόφαση του συμβουλίου αναγράφεται ότι το συμβόλαιο της McLaren με τον Piastri είχε υπογραφεί ήδη από τις 4 Ιουλίου. Δηλαδή την Δευτέρα μετά το βρετανικό GP και έναν μήνα πριν λήξει η συμφωνία που είχε ο Αυστραλός με την Alpine. Το συμβόλαιο αυτό ήταν για τη θέση του αναπληρωματικού οδηγού.

Όμως, μετά τον πρόωρο τερματισμό του συμβολαίου με το Ricciardo είναι προφανές ότι η McLaren προορίζει τον Piastri ως τον δεύτερο οδηγό της από το 2023 και μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία των δύο πλευρών είναι διετής με option επέκτασης.

Advertisement

Με το θέμα Piastri να θεωρείται και επίσημα λήξαν, η Alpine θα πρέπει να αποφασίσει για τον δεύτερο οδηγό της μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Alonso εμφανίζεται ο Gasly. Η Alpine είναι διατεθειμένη να πληρώσει και αποζημίωση στην AlphaTauri, ώστε να τον αποκτήσει. Από την άλλη, ο Ocon έχει δηλώσει δημοσίως ότι επιθυμεί για teammate τον Mick Schumacher.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ολλανδίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Ολλανδίας: Ο Russell πρώτος στο FP1
Red Bull: Απομακρύνεται από Porsche και Honda;

Advertisement