Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Red Bull εναντίον Alonso (+video)

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Red Bull εναντίον Alonso (+video)

FORMULA 1

F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Red Bull εναντίον Alonso (+video)

FORMULA 1

Η Red Bull και ο Max Verstappen ήταν κυρίαρχοι στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Jeddah. Πιο ανταγωνιστικός από τους υπόλοιπους ο Alonso.

Advertisement
Advertisement

Σε μία πίστα τελείως διαφορετική από εκείνη του Μπαχρέιν, η RB19 έδειξε και πάλι να θέτει τον πήχη για το υπόλοιπο grid. Το μονοθέσιο της Red Bull ήταν εξαίρετο τόσο στις προσομοιώσεις κατατακτήριων όσο και αγώνα.

Ο Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στις δύο περιόδους της Παρασκευής. Ωστόσο και ο Perez είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, όπως συνηθίζει στα σιρκουί πόλης. Οι δυο τους έκαναν το 1-2 στο FP1 με τον Perez να έχει και το καλύτερο μεγάλο stint στο FP2 με την medium γόμα.

Advertisement
Advertisement

Στην δεύτερη περίοδο, βέβαια, ήταν και η σειρά της Aston Martin να δείξει ότι η εικόνα στο Sakhir δεν ήταν τυχαία. Ο Alonso τα πήγε περίφημα καταφέρνοντας να σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο. Ο Ισπανός χώρισε τις δύο RB19 στην τελική κατάταξη αν και μεγαλύτερη σημασία είχε η συμπεριφορά της AMR23 σε μία πίστα στην οποία πολλοί ανέμεναν να δυσκολευτεί.

Για την ώρα, πάντως, το βρετανικό μονοθέσιο δείχνει να έχει και ρυθμό αλλά και την εξαιρετικά χαμηλή φθορά στα ελαστικά που επέδειξε πριν δύο εβδομάδες. Βέβαια, λόγω της φύσης του σιρκουί η φθορά ήταν γενικά χαμηλότερη. Αυτό έφερε τους μέσους χρόνους των μονοθέσιων στα μεγάλα stints πιο κοντά σε σχέση με το Μπαχρέιν.

Advertisement

Πριν την έναρξη του τριημέρου οι άνθρωποι της Alpine δήλωναν αισιόδοξοι για την Jeddah. Θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν την Mercedes για την κορυφή του midfield. Φαίνεται, όμως, ότι ίσως να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από ότι περίμεναν.

Οι Ocon και Gasly τελείωσαν την ημέρα στις θέσεις 4 και 6 αντίστοιχα. Ανάμεσά τους, ο George Russell. Ο Βρετανός δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές μέχρι το Σάββατο για να βελτιωθεί ο ρυθμός της W14.

Advertisement

Τι συμβαίνει με την Ferrari;

Και μιας και μιλάμε για αλλαγές, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε και στην Ferrari. Η Scuderia αποφάσισε να περάσει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης στους Leclerc και Sainz. Ο Μονεγάσκος πήρε και νέα MGU-H. Τα επιπλέον στοιχεία αυτά δεν επιφέρουν ποινές στους οδηγούς.

Οι αλλαγές χαρακτηρίστηκαν ως προληπτικές από την Ferrari. Ο Leclerc, βέβαια, λόγω της τρίτης μονάδας ελέγχου που έχει πάρει επιβαρύνεται με ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση.

Advertisement

Σε ότι αφορά των ρυθμό των SF-23 τα πράγματα είναι αρκετά συγκεχυμένα. Πιθανότατα η Ferrari επέλεξε να χρησιμοποιήσει πολύ συντηρητικά modes την Παρασκευή. Κατά συνέπεια οι Leclerc-Sainz είχαν μία μάλλον άχρωμη εμφάνιση, μετά βίας μπαίνοντας στην δεκάδα. Λογικά, ο ρυθμός τους θα είναι πολύ καλύτερος αύριο.

Νέους κινητήρες εσωτερικής έχουν πάρει και οι Perez-Norris. Τέλος εξαιρετικά γρήγορη παρουσιάστηκε για άλλη μία φορά σε προσομοίωση qualifying η Haas με τον Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός τελείωσε την ημέρα έχοντας σημειώσει τον 8ο καλύτερο χρόνο.


Η κατάταξη του FP2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Andretti: Έχει αρχίσει την στρατολόγηση;
Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Προεπισκόπηση