Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία

FORMULA 1

Vasseur: Πουθενά αλλού δεν είχα περισσότερη εξουσία

FORMULA 1

Η προηγούμενη εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και θυελλώδης για την Ferrari. Ωστόσο, ο επικεφαλής της με συνέντευξή του στο Auto Hebdo φρόντισε να καθησυχάσει τους tifosi.

Advertisement
Advertisement

Ο Γάλλος team principal της Scuderia δήλωσε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από της συνθήκες εργασίας στην Scuderia. «Έχω ισχύ και πόρους (σ.σ. εννοεί στην Ferrari) που δεν διέθετα πουθενά αλλού. Έτσι έχουν τα πράγματα» δήλωσε ο Vasseur.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Ferrari έδειξε κατανόηση τόσο για την αποχώρηση του David Sanchez όσο και για την φημολογούμενη επιθυμία άλλων στελεχών να πράξουν το ίδιο. «Είναι αναπόφευκτο. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είχαν καλή σχέση με τον Mattia Binotto και επιλέγουν να φύγουν. Αντιθέτως, υπάρχουν και άλλοι που φοβούνται για το μέλλον τους» σημείωσε.

Advertisement
Advertisement

Για την ώρα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επιθυμία αποχώρησης του Lauren Mekies. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia έχει πρόταση από την Alpine. Επιπλέον τόσο η F1 όσο και η FIA -στην οποίαν βρισκόταν πριν ενταχθεί στη Ferrari- έχουν ενδιαφερθεί να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ωστόσο, το συμβόλαιο που έχει ο Mekies με την Ferrari περιπλέκει τα πράγματα.

Φήμες αποχώρησης είχαν κυκλοφορήσει και για τον de facto επικεφαλής τεχνικό διευθυντή της Scuderia, Enrico Cardile. Όμως, για την ώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επιβεβαίωση. Εν τω μεταξύ, στην θέση του David Sanchez έχει προαχθεί ο Diego Tondi. Ο Tondi εργάζεται στην Ferrari από το 2007 και ήταν μέχρι πρότινος υπεύθυνος για την αεροδυναμική εξέλιξη των μονοθέσιων της Scuderia.

Ήταν μόνο ένας αγώνας

Advertisement

Ο Vasseur συνέστησε ψυχραιμία και σημείωσε ότι δεν πρέπει να σημαίνει συναγερμός έπειτα από μόλις έναν κακό αγώνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ferrari έχει δεχτεί τόση κριτική έπειτα από μόλις έναν αγώνα. Μπορεί να μην πετύχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά ήταν μόνο ένας αγώνας» δήλωσε ο Γάλλος.

Advertisement

Επιπλέον, ο Vasseur υποστήριξε ότι η SF-23 είναι πολύ πιο ανταγωνιστική από ότι φάνηκε στο Μπαχρέιν. «Εάν συγκρίνουμε τα δεδομένα με του προσομοιωτή με της πίστας θα δούμε ότι δεν είμαστε καθόλου άσχημα. Απλώς χρειαζόμαστε χρόνο» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ferrari.

Τέλος, ο Vasseur τοποθετήθηκε και σχετικά με την φημολογούμενη συνάντηση που ζήτησε ο Leclerc με τον πρόεδρο Elkann μετά το Μπαχρέιν. «Μετά τις χειμερινές δοκιμές είχαμε συνάντηση με τους οδηγούς, τον Elkann και τον Vigna. Θα συναντηθούμε και πάλι μετά την Imola. Αυτές είναι οι προγραμματισμένες συναντήσεις» σημείωσε ο Γάλλος.

Advertisement

Η Ferrari πηγαίνει αυτό το τριήμερο στην Σαουδική Αραβία ελπίζοντας να ανταγωνιστεί την Red Bull σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Η SF-23 αποδείχτηκε ταχύτατη στις κατατακτήριες του Μπαχρέιν. Στον αγώνα, όμως, υστερούσε σημαντικά έναντι της RB19. Τόσο από πλευράς ρυθμού όσο και διαχείρισης ελαστικών. Στην ταχύτατη και με χαμηλή φθορά για τα ελαστικά διαδρομή της Jeddah, η SF-23 αναμένεται να βρεθεί στο στοιχείο της. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να προβληματίσει και την Red Bull.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lewis Hamilton: Δεν με άκουσαν!
Ferrari: Ξεκίνησε το ξήλωμα;
Andretti: Έχει αρχίσει την στρατολόγηση;