Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς τιμά η Alpine τον Fernando Alonso;

Ελλάδα 18:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς τιμά η Alpine τον Fernando Alonso;

ΝΕΑ

Πώς τιμά η Alpine τον Fernando Alonso;

ΝΕΑ

Η Alpine, παρουσίασε πρόσφατα την A110 R, μια ακόμα πιο σπορτίφ έκδοση του sports car μοντέλου της, συγκριτικά. Όμως, ούτε αυτή είναι αρκετή απ’ ό,τι φαίνεται.

Advertisement
Advertisement

Η Alpine και ο Fernando Alonso είναι ένας συνδυασμός ο οποίος ακόμα δεν έχει αποφέρει ό,τι καλύτερο δύναται να προσφέρει στα Grand Prix της Formula 1. Ωστόσο, η γαλλική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική έκδοση της A110 R η οποία ονομάζεται A110 R «Fernando Alonso Edition».

Όπως έγινε γνωστό, αυτή η εκδοχή του μοντέλου θα κατασκευαστεί μόλις σε 32 αριθμημένες μονάδες, δηλαδή όσες είναι οι νίκες που έχει επιτύχει ο Ισπανός πιλότος στην ως τώρα καριέρα του, στον κορυφαίο θεσμό τού motorsport.

Advertisement
Advertisement

Οι αλλαγές που θα έχουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα από την A110 R έγιναν σε συνεργασία με τον ίδιο τον Alonso, όπως έγινε γνωστό. Η ουσιαστικότερη αφορά στη ρύθμιση της ανάρτησης η οποία ορίστηκε έπειτα από τις υποδείξεις τού δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, όπως ανακοινώθηκε.

Στην A110 R «Fernando Alonso Edition», τα ρυθμιζόμενα σε ύψος αμορτισέρ είναι κατά 5% πιο σφιχτά συγκριτικά με αυτά της A110 R. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Ισπανός πιλότος της Formula 1 ρύθμισε την ανάρτηση αφού οδήγησε το αυτοκίνητο στην πίστα της Βαρκελώνης που είναι η αγαπημένη του.

Advertisement

Άλλες διαφορές, συγκριτικά, αφορούν τόσο στο αμάξωμά όσο και στο εσωτερικό της. Εξωτερικά, η νέα ειδική έκδοση είναι βαμμένη στη μπλε απόχρωση που έχουν τα μονοθέσια της Alpine («Racing Matte Blue»).

Advertisement

Τα τμήματα από ανθρακονήματα που υπάρχουν στο καπό και στο πίσω μέρος είναι μερικώς βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, το καπάκι στις δαγκάνες του συστήματος πέδησης είναι βαμμένο σε πορτοκαλί χρώμα, οι τροχοί είναι σε σκούρο γκρι χρώμα και η πίσω αεροτομή σε μαύρο. Επίσης, στον αριστερό αεραγωγό του καπό υπάρχει και η υπογραφή τού Fernando Alonso.

Advertisement

Εσωτερικά, οι αλλαγές έχουν πορτοκαλί λωρίδες αντί εσωτερικών χειρολαβών, ίδιου χρώματος ένδειξη στην κορυφή τής στεφάνης του τιμονιού και τριχρωμία μπλε πορτοκαλί κίτρινο στις πόρτες. Ο εσωτερικός καθρέφτης έχει ειδική αντιθαμβωτική επεξεργασία παρόμοια με αυτή που προτιμά ο Alonso για τη ζελατίνα του κράνους του, ενώ θα υπάρχει μικρή ταμπέλα στην οποία θα αναγράφεται ο αύξων αριθμός των 32 οχημάτων της A110 R «Fernando Alonso Edition».

Όπως ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη έκδοση δεν έχει διαφορές στον κινητήρα και στην απόδοσή του συγκριτικά με ό,τι ισχύει στην A110 R. Θυμίζουμε ότι (στην τελευταία) ο χωρητικότητας 1,8 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 300 ίππους/6.300 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 340 Nm/2.400-6.000 σ.α.λ. Προς το παρόν, η Αlpine δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της A110 R «Fernando Alonso Edition». Καταλήγοντας θυμίζουμε ότι ο Ισπανός πιλότος έχει ανακοινώσει πως στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί από τη γαλλική ομάδα και από το 2023 θα οδηγεί για την Aston Martin F1 Team.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alpine A110 R βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Alonso: Ηλίθιος ο Hamilton – Δείτε τη σύγκρουση (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS