Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Κυρίαρχος ο Verstappen, έλαμψε ο Alonso!

Ελλάδα 3:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Καναδά: Κυρίαρχος ο Verstappen, έλαμψε ο Alonso!

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Κυρίαρχος ο Verstappen, έλαμψε ο Alonso!

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κατέκτησε την δεύτερη pole του για φέτος στο Μόντρεαλ. Ο πρωταθλητής ήταν κυρίαρχος από την αρχή του τριημέρου και δεν άφησε περιθώρια στον ανταγωνισμό ούτε στις κατατακτήριες δοκιμές. Όμως, την παράσταση έκλεψε η δεύτερη θέση του Alonso.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι ο Ισπανός είχε βρεθεί αρκετές φορές φέτος κοντά σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ωστόσο για διάφορους λόγους αυτό δεν ερχόταν. Στον Καναδά, όμως, ο Alonso φάνηκε να τα έχει όλα υπό έλεγχο από την αρχή του τριημέρου.

Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός ήδη από το Q1 αποπνέοντας σιγουριά σε κάθε άκρη του σιρκουί. Πίσω από τον Alonso πήρε κατάταξη ο Carlos Sainz Jr. Ο οδηγός της Ferrari θα μπορούσε να πάρει την δεύτερη θέση από τον Alonso αλλά έκανε λάθος στον τελευταίο του γύρο προσπαθώντας να κερδίσει τον χρόνο του Vesrstappen.

Q1: Έξω οι Vettel-Gasly!

Advertisement
Advertisement

Η βροχή ήταν ακόμη πιο έντονη σε σχέση με το FP3 ήδη από την αρχή της διαδικασίας.  Το σπρέι από τους τροχούς των μονοθέσιων περιόριζε σημαντικά την ορατότητα. Επιπλέον, οι αρκετά έντονοι άνεμοι που έπνεαν στην πίστα δυσκόλευαν ακόμη περισσότερο το έργο των οδηγών. Τα wets της Pirelli ήταν μονόδρομος για όλους.

Ο παράγοντας της τύχης είναι αρκετά μεγάλος καθώς δεν είναι βέβαιο το πότε θα βρεθεί η πίστα στην καλύτερη κατάσταση για τον ταχύτερο δυνατό γύρο. Επιπλέον, μεγάλος είναι και ο κίνδυνος εξόδων ή ατυχημάτων που μπορεί να διακόψουν την διαδικασία.

Advertisement

Οι δύο Ισπανοί του grid Sainz και Alonso φάνηκαν να προσαρμόζονται πιο γρήγορα στις συνθήκες. Επίσης, τόσο ο Russell όσο και ο Verstappen σημείωναν ανταγωνιστικούς χρόνους με σχετική ευκολία. Έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή του Leclerc κανονικά στο Q1 παρά το ότι θα ξεκινήσει τελευταίος αύριο έτσι κι αλλιώς. Ο Μονεγάσκος, μάλιστα, θα έπαιρνε την 4η θέση στο Q1, αλλά δεν θα συνέχιζε στο Q2.

Advertisement

Πολύ ανταγωνιστικοί ήταν οι χρόνοι τόσο των Haas όσο και των Alfa Romeo, με τους 4 οδηγούς τους νε περνούν όλοι στο Q2. Αντιθέτως εκτός συνέχειας θα έμεναν οι δύο Aston Martin, ο Gasly, ο Latifi και ο Tsunoda ο οποίος δεν επιχείρησε να κάνει γρήγορο γύρο. Ο αποκλεισμός των Gasly-Vettel ήταν η πρώτη έκπληξη των κατατακτήριων καθώς οι δύο οδηγοί είχαν τελειώσει το FP3 στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

Q2: Λάθος ο Perez και πρόβλημα για τον Norris

Ήδη από το τέλος του FP1 ο Carlos Sainz Jr ειδοποιούσε την ομάδα του ότι η πίστα ήταν έτοιμη για intermediates. Έτσι, με την αρχή του Q2 εκείνος, ο Alonso, ο Ocon, ο Albon, o Perez και οι δύο Haas βγήκαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Οι υπόλοιποι προτίμησαν να κάνουν έναν πρώτο γύρο με τα wets.

Advertisement

Τα intermediates μπορεί να ήταν ταχύτερα αλλά το νερό ήταν ακόμη αρκετό στην πίστα και το παραμικρό στραβοπάτημα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφικό. Ο Albon ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς με αυτά που είχε έξοδο κατά το φρενάρισμα για την 6, ευτυχώς για εκείνον, χωρίς συνέπειες.

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με τον Sergio Perez. Ο Checo είχε μόλις σημειώσει τον όγδοο χρόνο και ενώ πίεζε για δεύτερο γύρο έκανε λάθος πριν την στροφή 3, ακουμπώντας με το εμπρός αριστερό ελαστικό την λευκή γραμμή. Η RB18 έφυγε ευθεία και κόλλησε στην έξοδο διαφυγής της στροφής. Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου σφήνωσε κάτω από την μπαριέρα Tech-pro και ο Perez δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από το να σβήσει τον κινητήρα.

Όπως αναμενόταν βγήκε η κόκκινη σημαία διακόπτοντας την διαδικασία. Η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά και όλοι οι οδηγοί βγήκαν αμέσως με τα ενδιάμεσα. Όχι, όμως, ο Norris ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με την PU της Mercedes. Ο Βρετανός έμεινε για αρκετά λεπτά στα pits με τους μηχανικούς της McLaren να προσπαθούν να λύσουν το θέμα. Τελικά, όμως, το πρόβλημα θα κρατούσε τον Lando εκτός Q3. Αντιθέτως, ο Ricciardo θα περνούσε στη συνέχεια.

Οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν αμέσως πολύ γρήγορα. Τελικά ο Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τον Alonso δεύτερο. Οι Bottas, Albon, Perez, Norris και Leclerc έμειναν εκτός συνέχειας. Εντυπωσιακές ήταν οι δύο Haas όπως και ο Zhou που συνέχισαν στο Q3.

Q3: Η pole στον Verstappen

Η ενδιάμεση γόμα ήταν η ιδανική και για την 3η περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Η πίστα είχε στεγνώσει αρκετά στην αγωνιστική γραμμή αλλά υπήρχε αρκετό νερό εκατέρωθεν της. Ο Verstappen βρέθηκε ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος όλων στην πρώτη του προσπάθεια με τους Alonso και Sainz πίσω του, αρχικά.

Η έκπληξη, όμως, άκουγε στο όνομα Mick Schumacher. Ο νεαρός Γερμανός κατάφερε στον πρώτο γύρο προσπαθειών να κάνει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο μπροστά από τις δύο Mercedes! Ο Russell θα ήταν ο μόνος οδηγός που θα έπαιρνε το ρίσκο για τα μαλακά slicks, προσπαθώντας να κάνει την υπέρβαση. Όλοι οι υπόλοιποι επέλεξαν και πάλι τα ενδιάμεσα.

Το ρίσκο δεν θα έβγαινε στον Russell ο οποίος έκανε λάθος στην πρώτη του απόπειρα για γρήγορο γύρο με τα soft. Αντιθέτως, ο Verstappen θα κατέβαζε κι άλλο τον χρόνο του. Ο Alonso κατάφερε με έναν φανταστικό γύρο να πάρει την δεύτερη θέση, βγαίνοντας με…ντριφτ από την έξοδο του τελευταίου σικέιν!

Αντιθέτως, στο ίδιο σημείο ο Sainz θα έκανε ένα λάθος που του κόστισε μάλλον την δεύτερη θέση. Τέταρτος ήταν ο Hamilton ενώ στις θέσεις 5 και 6 πήραν κατάταξη οι δύο Haas με τον Magnussen τελικά να επικρατεί του Schumacher.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Καναδά: Red Bull εναντίον Sainz
Gasly: Παραμένει στην Alpha Tauri
F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Alonso στο FP3 – Τελευταίος θα εκκινήσει ο Leclerc!