Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Russell: Ο Albon κάνει εξαιρετική δουλειά για την Williams

Ελλάδα 19:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Russell: Ο Albon κάνει εξαιρετική δουλειά για την Williams

FORMULA 1

Russell: Ο Albon κάνει εξαιρετική δουλειά για την Williams

FORMULA 1

Με κολακευτικά σχόλια εκφράστηκε ο Geroge Russell για τον αντικαταστάτη του στην Williams, Alexander Albon. Ο Βρετανός εξέφρασε την πεποίθησή του πώς η φετινή χρονιά θα εξασφαλίσει την παραμονή του Albon για αρκετά χρόνια στην Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Όταν ανακοινώθηκε η μεταπήδηση του Russell από την Williams στην Mercedes πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στην Βρετανική ομάδα. Οι δεσμοί που έχει η Williams με την Mercedes είναι πολύ ισχυροί. Κατά συνέπεια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι το 2022 δίπλα στον Latifi θα αγωνιζόταν κάποιο από τα ταλέντα που ανήκουν στις junior ομάδες της Mercedes.

Έτσι, η ανακοίνωση της πρόσληψης του Albon αποτέλεσε μια μικρή έκπληξη. Κυρίως λόγω του ότι ο Ταϊλανδός ανήκε για χρόνια στο πρόγραμμα οδηγών της Red Bull. Από τα μέσα του 2019 μέχρι και το τέλος του 2020 ο Albon είχε αγωνιστεί, μάλιστα, δίπλα στον Max Verstappen στο δεύτερο cockpit της Red Bull. Ο Alex είχε αφήσει αρκετά θετικές εντυπώσεις. Όμως τελικά η Red Bull αποφάσισε να δεσμευτεί με τον Sergio Perez για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Μοιραία, ο Albon υποβιβάστηκε σε αναπληρωματικός οδηγός των Alpha Tauri και Red Bull. Με δεδομένη την ηλικία και το ταλέντο του, όμως, ήταν πολύ νωρίς για τον Alex ώστε να δεχτεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, ήταν ο ίδιος ο Russell που έπεισε την Williams να κινηθεί για την απόσπαση του Ταϊλανδού από το στρατόπεδο της Red Bull.

Εμπειρία και ταχύτητα

“Πιστεύω ότι ο Alex έχει κάνει εξαιρετική δουλειά” δήλωσε ο Russell. “Τον θυμάμαι από τις μικρές κατηγορίες. Ήταν λίγο μεγαλύτερος από εμάς και ανταγωνιζόταν στην KF1 (την μεγαλύτερη κατηγορία των καρτ) τον Nyck De Vries. Πάντα ήταν ένας από τους καλύτερους. Συνεπώς δεν είναι έκπληξη για εμένα το ότι έχει επιστρέψει στην F1. Πιστεύω, μάλιστα, ότι πλέον έχει διασφαλίσει την παραμονή του” συμπλήρωσε ο οδηγός της Mercedes.

Advertisement

Ο Albon είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα του Russell. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Βρετανό, ο Albon είχε πείσει τους υπεύθυνους του προγράμματος οδηγών καρτ Intrepid να του δώσουν μία ευκαιρία στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Φαίνεται, ότι το 2022 είχε έρθει η ώρα του George να ξεπληρώσει την χάρη στον Alex.

Αλλά και ο Latifi, teammate του Albon στην Williams, είχε μόνο θετικά σχόλια να κάνει. Συνέκρινε την ταχύτητα του Albon δε με εκείνην του Russell: “Ομοιότητες; Είναι και οι δύο απίστευτα γρήγοροι. Όταν έμαθα ότι ο Alex θα ήταν ο teammate μου δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα ήταν αμέσως ταχύς. Και ας είχε μείνει έναν χρόνο μακριά από τις πίστες της F1″ δήλωσε ο Καναδός.

Advertisement

Ο Alexander Albon είναι ο μόνος οδηγός της Williams που έχει συγκεντρώσει βαθμούς μέχρι στιγμής. Η 10η θέση στην Αυστραλία -χάρη σε μία εξαιρετική στρατηγική- και η 9η θέση στο Μαϊάμι έχουν δώσει στην Williams 3 βαθμούς μέχρι στιγμής φέτος. Σίγουρα, το Βρετανικό μονοθέσιο δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Όμως, με τον Albon πίσω από το τιμόνι, οι φίλοι της Williams μπορούν να ελπίζουν σε αρκετούς ακόμη τερματισμούς εντός της δεκάδας φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Budget Cap: Είναι… λίγα τα λεφτά
Binotto: Ο Leclerc μεγαλώνει το μύθο της Ferrari όπως ο Gilles Villeneuve
Perez: Λιώμα σε έξαλλο πάρτι στο Μονακό! (+video)

Advertisement