Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Πριγκιπική νίκη για τον Perez!

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Πριγκιπική νίκη για τον Perez!

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Πριγκιπική νίκη για τον Perez!

FORMULA 1

Σε έναν αγώνα που τα πάντα μπορούν να συμβούν ως … άνθρωπος της βροχής αποδείχτηκε ο Perez, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στο Πριγκιπάτο. Στο βάθρο οι Sainz και Verstappen. O αδικημένος Leclerc πιο πίσω που πλήρωσε το λάθος της ίδιας του της ομάδας.

Advertisement
Advertisement

Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της έντονης βροχής στο Πριγκιπάτο αφού πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Ειδικότερα σε μία άσφαλτο για δημόσιους δρόμους και όχι μία πίστας.

Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί για τέτοιου είδους συνθήκες τα μονοθέσια δεν εκκίνησαν από την προβλεπόμενη θέση, αλλά πίσω από το safety car φορώντας ελαστικά για extreme wet (ακραία βρεγμένη) πίστα.

Οι συνθήκες ήταν πραγματικά πολύ δύσκολες αφού οι πίσω οδηγοί δεν μπορούσαν να δουν καθαρά από το σπρέι των προπορευόμενων. Μάλιστα, με το που μπήκαν τα μονοθέσια στην πίστα σηκώθηκε κόκκινη σημαία λόγω της έντονης βροχής.

Advertisement

Τελικά, ο καιρός βελτιώθηκε, η βροχή σταμάτησε και μετά από περίπου μία ώρα και βάλε καθυστέρησης ο αγώνας ξεκίνησε με τους πιλότους να κινούνται φυλαγμένα. Μερικοί τολμηροί όπως οι Gasly, Stroll και Latifi είχαν επιλέξει από την αρχή ενδιάμεσα ελαστικά και με την πίστα να στεγνώνει οι μεγάλες ομάδες περίμεναν να δουν πως θα πάει αντί να το ρισκάρουν αφού μία νέα βροχή μπορεί να ξεκινούσε. Λίγο αργότερα και μετά τον 16ο γύρο ξεκινούσαν και οι πρωτοπόροι να βάζουν ενδιάμεσα με τον Sainz να ζητά για στεγνό(!).

Μετά τις αλλαγές των ελαστικών ο Perez πέρασε μπροστά από τον Leclerc με το Μονεγάσκο να έχει πίσω του τον Verstappen και αυτός τον Sainz. Στον 27ο γύρο έπεσε κόκκινη σημαία όχι λόγω της βροχής αλλά λόγω ενός τρομακτικού ατυχήματος που είχε ο Schumacher με το μονοθέσιο της Haas να κόβεται στα δύο! Ευτυχώς όλα καλά για τον Mick! Και κάπως έτσι είχαν την ευκαιρία οι ομάδες για μία… δωρεάν αλλαγή ελαστικών και ένα time-out. Σαφώς εκνευρισμένος ο Leclerc από την τακτική της Ferrari που αντί να είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή ένα εύκολο «1-2» υπήρχε ένα «2-4».

Από τον 33ο γύρο ξεκίνησε και πάλι ο αγώνας (Red Bull με μεσαία γόμα, Ferrari με σκληρή) με την πίστα να είναι εντελώς στεγνή. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τους πίσω οδηγούς με τον Russell να βρίσκεται στην 6η θέση και μέχρι εκείνο το σημείο να έχει πίσω του τους Norris, Alonso, Hamilton και Ocon.

Τικ-τοκ, ο χρόνος κυλούσε αλλά όλα έδειχναν πως ακόμη και αν δεν φτάναμε στους 77 γύρους οι πιλότοι θα έπαιρναν όλους τους βαθμούς. Προς το τέλος του αγώνα ακολούθησε ένα τρενάκι με τις Red Bull και Ferrari να κολλούν η μία πίσω από την άλλη. Συγκεκριμένα, τον Sainz να πιέζει τον Perez να υποπέσει σε κάποιο λάθος και τον Leclerc τον Verstappen.

Τελικά, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή και τα μονοθέσια τερμάτισαν με αυτή τη σειρά. Πολύ έξυπνη η τακτική της Red Bull που είδε τον Perez να νικά και τον Verstappen στο βάθρο. Πολύ καλή εμφάνιση ο Sainz, αδικημένος από την ίδια του την ομάδα ο Leclerc.


Η τελική κατάταξη στο GP Ισπανίας


Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών (top-10)

POS DRIVER CAR PTS
1 Max Verstappen RED BULL RACING RBPT 125
2 Charles Leclerc FERRARI 116
3 Sergio Perez RED BULL RACING RBPT 110
4 George Russell MERCEDES 84
5 Carlos Sainz FERRARI 83
6 Lewis Hamilton MERCEDES 50
7 Lando Norris MCLAREN MERCEDES 48
8 Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 40
9 Esteban Ocon ALPINE RENAULT 30
10 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 15


Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών (top-10)

POS TEAM PTS
1 RED BULL RACING RBPT 195
2 FERRARI 169
3 MERCEDES 120
4 MCLAREN MERCEDES 50
5 ALFA ROMEO FERRARI 39
6 ALPINE RENAULT 34
7 ALPHATAURI RBPT 17
8 HAAS FERRARI 15
9 ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES 6
10 WILLIAMS MERCEDES 3

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μονακό: Απρόσιτος
F1 GP Μονακό: Κυριαρχική pole για Leclerc!
Ricciardo: Κινδυνεύει η θέση του στην McLaren;