Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Οι… αναποδιές συμβαίνουν

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Οι… αναποδιές συμβαίνουν

FORMULA 1

Verstappen: Οι… αναποδιές συμβαίνουν

FORMULA 1

Κάπως έτσι θα μπορούσε να μεταφραστεί κομψά το s%@t happens που απάντησε ο Max Verstappen όταν ρωτήθηκε για την ατυχία του Charles Leclerc στο Baku. Οι τελευταίοι αγώνες έχουν φέρει τον παγκόσμιο πρωταθλητή σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση στην φετινή μάχη του τίτλου

Advertisement
Advertisement

Μόνο ιδανικό δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα του 2022 για τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός πρόλαβε να μετρήσει δύο εγκαταλείψεις στους τρεις πρώτους αγώνες. Ταυτόχρονα ο Charles Leclerc είχε καταφέρει να κερδίσει τους δύο από αυτούς. Η F1-75 δεν ήταν μόνο ταχύτατη, έμοιαζε και αλεξίσφαιρη.

Από τα μέσα Απριλίου, όμως, η κατάσταση άρχισε να αλλάζει. Ο Verstappen κατάφερε να κερδίσει 4 από τους τελευταίους 5 αγώνες ενώ και η Red Bull δείχνει να έχει λύσει τα προβλήματα αξιοπιστίας της RB18. Αντιθέτως, αυτά τα προβλήματα μοιάζουν να έχουν μεταφερθεί στο ιταλικό στρατόπεδο. Δύο εγκαταλείψεις του Leclerc λόγω PU στους τελευταίους τρεις αγώνες σε συνδυασμό με δύο νίκες του Max έχουν ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα στο πρωτάθλημα.

Advertisement
Advertisement

Ερωτηθείς για το αν συμπονά τον Leclerc για τις πρόσφατες ατυχίες του ο Verstappen απάντησε: “Θα έλεγα ότι αυτές οι αναποδιές συμβαίνουν. Τις έχω βιώσει και εγώ όπως και πολλοί άλλοι στο παρελθόν. Είναι μέρος του παιχνιδιού Δυστυχώς, τώρα τις βιώνει και ο Charles“. Ο Max συνέχισε: “Εάν βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση με εκείνον προφανώς θα ήμουν κι εγώ απογοητευμένος. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Στην αρχή της χρονιάς όταν συνέβαινε σε εμάς αισθανόμουν το ίδιο. Αλλά μάθαμε από τα λάθη μας και ανατρέψαμε την κατάσταση“.

Η πραγματική ισορροπία δυνάμεων

Οι Verstappen και Leclerc έχουν από δύο εγκαταλείψεις έκαστος. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον υπάρχει σχετική ισορροπία σε αυτόν τον τομέα. Η μόνη διαφορά είναι πώς ο Verstappen εγκατέλειψε και τις δύο φορές από την δεύτερη θέση ενώ ο Leclerc από την πρωτοπορία. Μπορεί η νίκη στο Baku να μην ήταν σίγουρη για τον Charles αλλά εκείνη στην Βαρκελώνη ήταν. Ο Μονεγάσκος βρίσκεται, πλέον, στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος πίσω και από τον Perez. Η διαφορά του από τον Verstappen έχει ανέλθει στους 36 βαθμούς.

Advertisement

Φαίνεται ότι η κακή τύχη έχει εξισορροπηθεί μεταξύ μας” δήλωσε ο Max. “Σε εμάς συνέβη στην αρχή του πρωταθλήματος και αναγκαστήκαμε να πιεστούμε για να τους φτάσουμε. Πρέπει να παίρνεις βαθμούς σε κάθε αγώνα εάν θέλεις πραγματικά να παλέψεις για το πρωτάθλημα. Όλοι το ξέρουν αυτό, απλώς δεν είναι πάντα εύκολο να το πετύχουν” ολοκλήρωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχουν αντιμετωπίσει οι δύο οδηγοί φέτος μπορεί να έχουν αλληλοεξουδετερωθεί σε μεγάλο βαθμό έπειτα από το Baku. Όμως, ο ευαίσθητος αυτός τομέας θα συνεχίσει, καθώς φαίνεται, να επηρεάζει την μάχη του πρωταθλήματος.

Advertisement

Η Ferrari δεν φαίνεται να έχει βρει μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όταν η PU της κάνει αρκετά χιλιόμετρα. Και ο επόμενος αγώνας είναι μόλις σε μία εβδομάδα στο Μόντρεαλ. Μία πίστα, δηλαδή, η οποία με το Baku και την Monza είναι από τις πιο απαιτητικές για τις μονάδες ισχύος. Την δεδομένη χρονική στιγμή λίγοι θα στοιχημάτιζαν εναντίον του Verstappen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Επική pole για Leclerc!
Mercedes: Εκβιάζει την FIA για αλλαγές
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Χρονικό μιας προαναγγελθείσας βλάβης

Advertisement