Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula 2: Ο Mick Schumacher είναι ο πρωταθλητής του 2020!

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula 2: Ο Mick Schumacher είναι ο πρωταθλητής του 2020!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula 2: Ο Mick Schumacher είναι ο πρωταθλητής του 2020!

ΑΓΩΝΕΣ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «αποφοίτησε» από τη Formula 2 ο Mick Schumacher, κατακτώντας τον τίτλο στο θεσμό που αποτελεί το τελευταίο σκαλοπάτι πριν από την F1!

Advertisement
Advertisement

O Γερμανός είχε έναν επεισοδιακό αγώνα, όπου παρότι δεν βαθμολογήθηκε, βλέποντας και τον μεγάλο του αντίπαλο, Calum Ilott εκτός βαθμών, ανέβηκε στο θρόνο προκαλώντας ανατριχίλα σε όσους θαύμαζαν τον σπουδαίο πατέρα του!

Ο Jehan Daruvala πήρε τη νίκη στο Σακχίρ, την πρώτη του στο θεσμό, σε έναν αγώνα αντάξιο των έντονων συναισθημάτων που η Formula 2 μας χάριζε όλη τη σεζόν. Ας δούμε όμως πως εκτυλίχθηκε ο αγώνας sprint στο outer track του Μπαχρέιν!

Ο Dan Ticktum είχε την pole position στο αντεστραμμένο grid, με τον Jehan Daruvala να εκκινεί δίπλα του και τους δύο μονομάχους του τίτλου στη δεύτερη σειρά. Και την πλειοψηφία των σεναρίων τίτλου, υπέρ του Schumacher.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Γερμανός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πέρασε δεύτερος, όμως ένα μπλοκάρισμα τον έφερε ξανά τρίτο. Μικρό το κακό αφού παραλίγο να χτυπήσει με τον Ticktum και να τα χάσει όλα.

Advertisement

Πίσω του ο Ilott έχασε μία θέση από τον Robert Shwartzman την οποία ανέκτησε στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, σε ένα συναρπαστικό ξεκίνημα, με πολλές αλλαγές στις πίσω θέσεις!

Παρά τις συνέπειες του μπλοκαρίσματος στο εμπρός δεξί ελαστικό σκληρής γόμας, ο Schumi Jr συνέχισε να πιέζει και στον γύρο 4 (από τους 34) πέρασε τον Daruvala. Όχι όμως για πολύ αλλά τέσσερα περάσματα μετά, ο Ινδός ανέκτησε τη δεύτερη θέση.

Ο Mick είχε κραδασμούς στο τιμόνι μετά τη ζημιά που είχε κάνει στο ελαστικό του, με το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας όταν ένα barge board βρέθηκε στη μέση της ευθείας-εκκίνησης τερματισμού, του επέτρεψε να προφυλάξει λίγο το εν λόγω σετ.

Στο γύρο 12 είχαμε ξανά πράσινη σημαία και ο Ilott άρχισε να πιέζει. Ακολούθησαν συναρπαστικοί γύροι, με τον Βρετανό να καταδιώκει τον Γερμανό ενώ μπροστά τους, ο Daruvala προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περάσει τον Ticktum.

Στο γύρο 17 ο Schumacher είχε άλλα δύο μπλοκαρίσματα αλλά κατάφερνε να κλείσει την πόρτα στον Ilott. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο ξεκίνημα του γύρου 18 μπήκε ανάμεσά τους ο έτερος οδηγός της Prema, o Shwartzman. Έμεινε εκεί μόνο δύο στροφές αλλά ήταν αρκετό για να δώσει μία ανάσα στον teemmate του.

Αλλά η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς και στο γύρο 13, έχασε τη θέση από τον Ilott αλλά μαζί κι από τους Shwartman/Guanyu Zhou. Εκεί η Prema τόλμησε την αλλαγή ελαστικών. Στους αγώνες sprint δεν είναι υποχρεωτικό το pit stop, ήταν μία τολμηρή απόφαση. Με γνώμονα την κατάκτηση του ταχύτερου γύρου που χάριζε δύο βαθμούς (εφόσον τον πετύχαινε οδηγός της πρώτης 10αδας) και την ελπίδα πως παρότι έπεσε εικοστός, στα τελικά στάδια του αγώνα θα μπορούσε να παίξει φουλ επίθεση και να επιστρέψει σε μία από τις βαθμολογούμενες θέσεις – αυτές της πρώτης οκτάδας.

Με την κατάσταση ως είχε, ο Schumacher ήταν ακόμα 4 πόντους μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο και επίσης μέλος της Ακαδημίας της Ferrari. Ο Ilott χρειαζόταν νίκη.

Στο γύρο 25 ο Daruvala πήρε τα ηνία και στο αμέσως επόμενο πέρασμα, ο Tsunoda προσπέρασε τον Ilott, που σύντομα είδε και την πλάτη του Zhou. Είχε πέσει πέμπτος, βλέποντας τις ελπίδες του για τίτλο να χάνονται. Και γύρο με το γύρο έχανε κι άλλο έδαφος, πέφτοντας τελικά στην ενδέκατη θέση.

Ο τίτλος λοιπόν πήγε στον Schumacher, που αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο τη Formula 2, καθώς το 2021 θα αγωνίζεται στη Formula 1 με την Haas. Και επίσης, αποχαιρετά με χαμόγελα και συγκίνηση και την ομάδα που τον οδήγησε στην κορυφή, την πρωταθλήτρια PREMA.

Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, ο Daruvala πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στο θεσμό, με τους Tsunoda, Ticktum να συμπληρώνουν το βάθρο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

f1-rd12-sakhir-SPRINT-katataxi1000short

Διαβάστε επίσης:
WRC Ράλι Μόντσα: Νίκη και τίτλος για τον Ogier!

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για όσα συγκλονιστικά έγιναν στο Μπαχρέιν

Το F1 Vlog για την πύρινη κόλαση του Μπαχρέιν (video)