Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Irvine: Ο Hamilton έπρεπε να έχει αποσυρθεί πέρσι!

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Irvine: Ο Hamilton έπρεπε να έχει αποσυρθεί πέρσι!

FORMULA 1

Irvine: Ο Hamilton έπρεπε να έχει αποσυρθεί πέρσι!

FORMULA 1

Στις συνήθεις “εμπρηστικές” του δηλώσεις επιδόθηκε για άλλη μια φορά ο πρώην οδηγός της F1, Eddie Irvine. Στόχος του Βορειοϊρλανδού αυτή τη φορά όχι άλλος από τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton. Ο Irvine μίλησε και για την Ferrari αλλά και για τον ποιον θεωρεί τον καλύτερο οδηγό σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό πως ο Eddie Irvine δεν “μασάει” τα λόγια του. Ο πρώην οδηγός των Jordan, Ferrari και Jaguar έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με τις δηλώσεις του. Η τελευταία του συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport πριν το GP Αυστραλίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Με αφορμή το κακό ξεκίνημα της Mercedes στη σεζόν δήλωσε για τον Lewis Hamilton: “Πιστεύω ότι έπρεπε να αποσυρθεί πέρσι. Άξιζε τον τίτλο και έφερε τον Verstappen σε δύσκολη θέση όταν αποφάσισε να οδηγήσει επιθετικά. Τώρα, όμως, δεν έχει ανταγωνιστικό πακέτο“.

Advertisement
Advertisement

Ο Irvine πιστεύει ότι το budget cap είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για την Mercedes αυτήν την στιγμή. “Στις μέρες μου δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Τώρα παρά τις υποδομές που έχει η Mercedes δεν μπορεί να αντιδράσει γρήγορα λόγω του Budget cap.

“Για τον Hamilton αυτό πρέπει να είναι πολύ απογοητευτικό. Έχει συνηθίσει να οδηγεί το καλύτερο αυτοκίνητο για χρόνια. Το να ξεκινάει τόσο πίσω στους αγώνες πρέπει να τον καταβάλει. Ακόμη κι αν μιλάμε για κάποιον τόσο σκληρό όπως ο Lewis” συνέχισε ο Irvine.

Verstappen όπως Schumacher

Με επαινετικά σχόλια αναφέρθηκε ο πρώην οδηγός της Ferrari στον μεγάλο αντίπαλο της Scuderia, Max Verstappen: “Είναι ένα σπάνιο ταλέντο. Μπορεί να οδηγεί το μονοθέσιο στο όριό του για όλη τη διάρκεια ενός Grand Prix. Μου θυμίζει σε πάρα πολλά τον Michael“. Ο Irvine, όμως, πιστεύει ότι ο Leclerc βρίσκεται πολύ κοντά του: “Ο Charles είναι απίστευτα γρήγορος. Και κάνει λιγότερα λάθη από τον Verstappen. Θα είναι μια μεγάλη μάχη“.

Advertisement

Επίσης, ο Eddie θεωρεί πώς η Ferrari είναι σε εξαιρετική θέση για το φετινό πρωτάθλημα. “Έχουν ξεκινήσει περίφημα της σεζόν. Χαίρομαι πολύ για τον Mattia (σ.σ. Binotto) τον οποίον θυμάμαι στην ομάδα από την εποχή που οδηγούσα. Πρόκειται για έναν πολύ ευφυή άνθρωπο ο οποίος παραμένει πάντα ψύχραιμος”.

Advertisement

Τέλος, ο Irvine έδωσε μια ενδιαφέρουσα οπτική στην πορεία της Ferrari τα τελευταία χρόνια: “Ασκήθηκε μεγάλη κριτική στην Ferrari τα τελευταία χρόνια, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ο κόσμος ξεχνά πώς ακόμη και ο Jean Todt χρειάστηκε 7 χρόνια για να φέρει το πρωτάθλημα στην Ferrari. Και είχε στην διάθεσή του τον καλύτερο οδηγό του κόσμου. Είχε τον Ross Brawn και τον Rory Byrne. Χρειάζεται χρόνος για να μπουν όλα τα σωστά κομμάτια στη θέση τους.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc την pole!
F1 GP Αυστραλίας: Ο Leclerc κυρίαρχος!
Τι θα γινόταν αν ο Eddie Irvine επέστρεφε στη Jordan;

Advertisement