Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas F1: Οι επιπτώσεις των ατυχημάτων του Mick

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas F1: Οι επιπτώσεις των ατυχημάτων του Mick

FORMULA 1

Haas F1: Οι επιπτώσεις των ατυχημάτων του Mick

FORMULA 1

Ο Mick Schumacher έχει δύο σοβαρά ατυχήματα μέχρι στιγμής στην φετινή σεζόν. Ευτυχώς, ο ίδιος βγήκες αλώβητος από το μονοθέσιο και στις δύο περιπτώσεις. Όμως, υπάρχουν άλλες επιπτώσεις για εκείνον και την ομάδα του οι οποίες θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές πολύ σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει από τα ατυχήματα του Mick είναι οικονομικής φύσης. Το ατύχημα της Jeddah κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια στην Haas, ενώ αυτό του Μονακό πεντακόσιες χιλιάδες περίπου. Μπορεί η Haas να μην είναι από τις ομάδες που θα βρεθούν οριακά στο ποσό του cost cap. Ωστόσο, ήδη ο προϋπολογισμός της έχει επιβαρυνθεί με ένα ποσό το οποίο δεν είχε προβλεφθεί.

Η Haas θέλει να φέρει ένα μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στο γαλλικό GP. Οι πόροι και οι εργατοώρες που αναγκάστηκε να στρέψει προς την επισκευή των… σπασμένων του Mick ίσως την βγάλει εκτός προγραμματισμού. Επιπλέον, υπάρχουν φόβοι και για άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν προκληθεί από τα ατυχήματα αυτά.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η Ferrari εξέφρασε τις ανησυχίες της ότι ίσως η MGU-K να έχει υποστεί ζημιά η οποία δεν είναι άμεσα εμφανής. Εάν προσθέσουμε σε αυτήν και τις δύο MGU-K που παρουσίασαν βλάβη στην VF22 του Magnussen τότε οι ποινές στο δεύτερο μισό της σεζόν μοιάζουν βέβαιες για τους οδηγούς της Haas.

Για τον Schumacher ο οποίος έχει καταστρέψει και δύο από τα τέσσερα διαθέσιμα για εκείνον κιβώτια ταχυτήτων τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ο Mick είχε μία πολύ δυνατή πρώτη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία. Η πλειοψηφία των συναδέλφων του, μάλιστα, τον κατέταξε ανάμεσα στους δέκα καλύτερους οδηγούς της περσινής σεζόν. Το 2022, όμως, έχει ξεκινήσει με αρκετά λάθη για τον Schumacher, ενώ και ο Magnussen μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ανώτερος του σε ρυθμό. Θα καταφέρει ο Mick να ανατρέψει την κατάσταση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Budget Cap: Είναι… λίγα τα λεφτά
Binotto: Ο Leclerc μεγαλώνει το μύθο της Ferrari όπως ο Gilles Villeneuve
Perez: Λιώμα σε έξαλλο πάρτι στο Μονακό! (+video)