Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Gasly: Παραμένει στην Alpha Tauri

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Gasly: Παραμένει στην Alpha Tauri

FORMULA 1

Gasly: Παραμένει στην Alpha Tauri

FORMULA 1

Ο Pierre Gasly θα παραμείνει στην Alpha Tauri μέχρι και το τέλος του 2023. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στα πλαίσια του καναδικού GP ο επικεφαλής της ομάδας Franz Tost.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από την επέκταση συμβολαίου του Sergio Perez με την Red Bull για τα επόμενα δύο χρόνια, οι φήμες σχετικά με το μέλλον του Gasly είχαν αρχίσει να φουντώνουν. Πολλοί θεωρούσαν ότι μία παράπλευρη απώλεια για την Red Bull θα ήταν εκείνη του νεαρού Γάλλου από το στρατόπεδό της.

Όμως, ο Franz Tost φρόντισε να βάλει τέλος στις φήμες αυτές σήμερα. “Θα παραμείνει οδηγός για εμάς, την Scuderia Alpha Tauri, το 2023. Είναι 100% επιβεβαιωμένο”. Σε ερώτηση για το πώς η ομάδα έπεισε τον Gasly να παραμείνει ο Αυστριακός απάντησε απλώς: “Έχει συμβόλαιο σε ισχύ μαζί μας, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε“.

Advertisement
Advertisement

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της Alpha Tauri έπλεξε το εγκώμιο του Gasly: “Το επίπεδο απόδοσής του είναι φανταστικό. Δυστυχώς στην αρχή της χρονιάς είχαμε κάποια προβλήματα αξιοπιστίας για τα οποία εκείνος, προφανώς, δεν ευθυνόταν. Όμως στο Baku μπορέσαμε να δείξουμε πόσο καλός είναι. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να του παρέχουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο γιατί ο Pierre έχει την ικανότητα να βρίσκεται μπροστά“.

Μια δεκαετία στο πρόγραμμα της Red Bull

Ο Pierre Gasly ανήκει στον “στάβλο” της Red Bull από τον Δεκέμβριο του 2013 όταν και είχε ενταχτεί στην ομάδα Arden της Formula Renault 3,5 Series. Παρέμεινε στο πρόγραμμα κατά το πέρασμα του από τις μικρότερες κατηγορίες ώσπου έκανε το ντεμπούτο του στην F1 στο GP Μαλαισίας του 2017 με την σημερινή του ομάδα η οποία λεγόταν τότε Toro Rosso. Το 2019 ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του Γάλλου με την Red Bull. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είχαν εξελιχτεί καλά και στο μέσο της σεζόν είχε επιστρέψει στην Toro Rosso.

Advertisement

Εκεί θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο νεαρός Γάλλος ξαναβρήκε τον εαυτό του. Το αποκορύφωμα ήρθε στο ιταλικό GP του 2020 όταν ο Gasly κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του. Θεωρήθηκε πολύ πιθανό τότε ότι αυτό θα ήταν και το εισιτήριο επιστροφής του στην μεγάλη ομάδα.

Advertisement

Όμως, η Red Bull προτίμησε την εμπειρία του Sergio Perez για το 2021. Το αποτέλεσμα την δικαίωσε και έτσι η αυστριακή ομάδα αποφάσισε να κρατήσει τον Μεξικανό οδηγό και για τα επόμενα χρόνια. Αυτό, έφερε τον Gasly σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της καριέρας του. Μπορεί να συμπληρώνει δεκαετία το 2023 στο πρόγραμμα μιας μεγάλης ομάδας αλλά, δυστυχώς για εκείνον, οι δύο θέσεις στα κορυφαία αυτοκίνητά της είναι κλεισμένες μέχρι και το 2024. Ο Gasly σίγουρα θα θελήσει να ψάξει για εναλλακτικές μόλις ολοκληρωθεί το παρόν του συμβόλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Έκδοση οδηγίας για το porpoising
F1 GP Καναδά: Και πάλι Verstappen στο FP2-Ποινή 10 θέσεων για Leclerc
F1 GP Καναδά: Red Bull εναντίον Sainz