Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso

FORMULA 1

Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso

FORMULA 1

Alpine F1 Team και Fernando Alonso θα πορευτούν μαζί και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022!

Advertisement
Advertisement

Όπως αναμενόταν, η γαλλική ομάδα προχώρησε σε ενεργοποίηση της οψιόν επέκτασης του συμβολαίου του Ισπανού, αφού στο πρώτο μισό της σεζόν την οποία διανύουμε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απέδειξε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία του.

Φυσικά, αποκορύφωμα ήταν το Grand Prix Ουγγαρίας και η άμυνα που έπαιξε έναντι του Lewis Hamilton. Κρατώντας τον πρωταθλητή πίσω του επί δέκα γύρους, ουσιαστικά επέτρεψε στον teammate του, Esteban Ocon, να κατακτήσει τη νίκη στο Hungaroring. Την παρθενική για τον ταλαντούχο Γάλλο οδηγό αλλά και για τη γαλλική ομάδα υπό τη νέα της ταυτότητα.

alonso-hungary-2021-c1000x600

Advertisement
Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνουμε την επέκταση του συμβολαίου με την Alpine F1 Team για το 2022. Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψα στην ομάδα, ένιωσα σα να επιστρέφω στο σπίτι μου και όλοι με υποδέχθηκαν ένθερμα. Είναι ευχαρίστησή η συνεργασία που έχω ξανά, με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά της F1, που εργάζονται στο Enstone και το Viry-Chatillon. Ένστον. Ήταν μία σεζόν με δυσκολίες για όλους αλλά επιδείξαμε πρόοδο ως ομάδα και το αποτέλεσμα που πετύχαμε στην Ουγγαρία το απέδειξε. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κι άλλες θετικές αναμνήσεις από το υπόλοιπο της σεζόν αλλά κυρίως, από τη νέα χρονιά, με τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ στη Formula 1. Υποστήριζα πως το σπορ χρειάζεται ισότητα και αλλαγές και οι νέοι κανονισμοί του 2022 αποτελούν σπουδαία ευκαιρία για να συμβεί αυτό. Ανυπομονώ για το υπόλοιπο της σεζόν που διανύουμε αλλά και για να μαχόμαστε μαζί με τον Esteban το 2022 για την Alpine», σχολίασε ο 40χρονος Alonso.

Η νέα συμφωνία πιστοποιεί και την όρεξη του οδηγού από το Οβιέδο, καθώς και την άσβεστη φλόγα που καίει ακόμα μέσα του. Φέτος μετράει οκτώ τερματισμούς στους βαθμούς (σε 11 αγώνες), με αποκορύφωμα την τέταρτη θέση στην Ουγγαρία.

Advertisement

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επιβεβαιώνουμε πως ο Fernando θα είναι στο πλευρό του Esteban και την επόμενη σεζόν. Θεωρούμε πως είναι ένα τέλειο οδηγικό δίδυμο, ένα από τα ισχυρότερα στο grid. Ένα δίδυμο που αλληλοσυμπληρώνεται καθώς αμφότεροι προσφέρουν αγνό ταλέντο και ταχύτητα, καθώς και αψεγάδιαστο ομαδικό πνεύμα που οδήγησε στην πρώτη μας νίκη, στην Ουγγαρία. Ο Fernando, μας εντυπωσίασε απ’ όταν επέστρεψε, στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι απίστευτο να βλέπουμε την αφοσίωσή του, την ομαδικότητα του αλλά και την προσπάθεια να πάρει τα μέγιστα από την ομάδα. Η εμφάνισή του στην Ουγγαρία ήταν ένα ακόμα παράδειγμα των αγωνιστικών του ικανοτήτων και υπενθύμισε σε άπαντες, το πόσο ικανός οδηγός είναι. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να ωφεληθούμε σημαντικά από τις υποδείξεις και τη εμπειρία του, καθώς μπαίνουμε στη τελική φάση εξέλιξης αλλά και τελειοποίησης του σασί και του κινητήρα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022. Είναι τόσο πεινασμένος για επιτυχίες όσο και εμείς και κάνει ότι μπορεί για να μεταφράσει αυτή την επιθυμία σε απόδοση στην πίστα. Όμως προς το παρόν, πρέπει να αποδώσουμε καλά στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν, να πάρουμε το μέγιστο σε κάθε αγώνα και να εξασφαλίσουμε πως θα ολοκληρώσουμε τη σεζόν όσο γίνεται ψηλότερα στη βαθμολογία κατασκευαστών. Πράγματα που θα μας βάλει σε ιδανική θέση ενόψει της επόμενης σεζόν και των σπουδαίων ευκαιριών που αυτή φέρνει», σχολίασε ο CEO της Alpine, Laurent Rossi.

Alonso-Bahrain21-c1000x600

Advertisement

Μετά το 1-4 στην Ουγγαρία, η γαλλική ομάδα σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της κατάταξης κατασκευαστών, με 77 πόντους. Το 2022 λοιπόν, θα πορευτεί με το ίδιο δίδυμο αφού και ο Ocon έχει πρόσφατα ανανεώσει το συμβόλαιό του, για τα επόμενα τρία χρόνια!

Όσο για τον Alonso, θυμίζουμε πως αυτή είναι η τρίτη του θητεία στο Enstone μετά την περίοδο 2003-2006 που του εξασφάλισε δύο παγκόσμιους τίτλους και τη διετία 2008-2009. Συνολικά έχει πανηγυρίσει 32 νίκες και 97 παρουσίες στο βάθρο, σε 322 εκκινήσεις στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Alonso-Bahrain21-i1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ο μαεστρικός τρόπος που ο Alonso απέφυγε το χάος (video)
Alonso όπως λέμε Schumacher;

Fernando Alonso, o… «Νονός»