Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Alonso στο FP3 – Τελευταίος θα εκκινήσει ο Leclerc!

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Alonso στο FP3 – Τελευταίος θα εκκινήσει ο Leclerc!

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Alonso στο FP3 – Τελευταίος θα εκκινήσει ο Leclerc!

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso ήταν ταχύτερος στο FP3 το οποίο διεξήχθη υπό βροχή. Οι κατατακτήριες δοκιμές αναμένεται να διεξαχθούν σε ανάλογες συνθήκες. Όμως, για δεύτερη συνεχή ημέρα το μεγάλο θέμα ήταν τα νέα στοιχεία στην PU του Leclerc ο οποίος θα ξεκινήσει αύριο τελευταίος.

Advertisement
Advertisement

Η βροχή ήταν έντονη στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, όμως αυτό δεν εμπόδισε τους περισσότερους οδηγούς από το να συμπληρώσουν αρκετούς γύρους. Ο Alonso εξακολούθησε να έχει εξαιρετικό ρυθμό όπως και χθες, με την Alpine να πετυχαίνει τελικά το 1-4. Εξαιρετικά ανταγωνιστικός ήταν και ο τρίτος Vettel, ενώ την τελευταία στιγμή ο Gasly πήρε την δεύτερη θέση.

Τελικά, η Ferrari αποφάσισε να πάρει επιπλέον στοιχεία για τον Charles Leclerc. Στην κατανομή του Μονεγάσκου προστέθηκαν από ένα ακόμη τεμάχιο στα στοιχεία ICE, TC, MGU-H και MGU-K. Ουσιαστικά, δηλαδή, μιλάμε για δύο σχεδόν πλήρεις PU που έχει πάρει ο Charles στον Καναδά.

Advertisement
Advertisement

Η επιλογή αυτή ίσως έχει τελικά περισσότερο νόημα για τη Ferrari. Ο Leclerc θα πάρει σε έναν αγώνα όλες τις θέσεις ποινής. Με τις κατατακτήριες δοκιμές αργότερα σήμερα να αναμένεται να διεξαχθούν επίσης υπό βροχή, η Scuderia ελπίζει ότι θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις που θα διευκολύνουν το έργο του Charles στον αυριανό αγώνα.

Καινούργιο κινητήρα εσωτερικής καύσης πήρε και ο teammate του Leclerc, Carlos Sainz Jr. Αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο τεμάχιο για τον Sainz, στον οποίον δεν θα επιβληθεί κάποια ποινή. Όσο για τον Leclerc έχει την επιλογή να εκκινήσει αύριο από την τελευταία θέση του grid ή από το pitlane.

Τελική πρόβα πριν τα δοκιμαστικά

Advertisement

Καθώς η προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή και στις κατατακτήριες δοκιμές, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών βγήκε στην πίστα για να δοκιμάσει τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli. Οι μόνοι που παρέμειναν αρχικά στα pits ήταν οι δύο οδηγοί της Red Bull.

Advertisement

Στα πρώτα 20 λεπτά είχαμε αρκετές εξόδους όσο οι οδηγοί προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο μειωμένης πρόσφυσης οδόστρωμα. Οι Vettel, Sainz και Alonso ήταν οι ταχύτεροι με τα wets μέχρι και 15 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.

Σε εκείνο το σημείο ο Alonso ήταν ο πρώτος από τους οδηγούς που πέρασε στα intermediates. Με την δεύτερη προσπάθειά του θα έδειχνε ότι η πίστα ήταν έτοιμη για τα ενδιάμεσα. Είναι εξαιρετικά πιθανό -εάν η βροχή παραμείνει και για τις επόμενες δύο ώρες- ο σωστός χρόνος μετάβασης στα ενδιάμεσα να δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στη μάχη της pole.

Advertisement

Λίγο πριν το τέλος θα έβγαιναν και οι δύο RB18 χωρίς, όμως, να πιέσουν ιδιαίτερα, όπως και ο Leclerc ο οποίος είχε βγει στην αρχή για έναν δοκιμαστικό γύρο. Προς το τέλος της διαδικασίας η βροχή δυνάμωσε και έτσι ο Alonso παρέμεινε στην κορυφή με δεύτερο τελικά τον Gasly και τρίτο τον Sebastian Vettel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Έκδοση οδηγίας για το porpoising
F1 GP Καναδά: Red Bull εναντίον Sainz
Gasly: Παραμένει στην Alpha Tauri