Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!

Ελλάδα 23:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!

NEWSMOTO

Αφιέρωμα Nέα Mοντέλα Mοτοσυκλετών 2021: Η ενδεκάδα που κερδίζει!

NEWSMOTO

Το 2021 μας καλωσορίζει με πληθώρα νέων μοντέλων και εμείς ξεχωρίζουμε αυτά που θεωρούμε σαν τα πλέον σημαντικά, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Advertisement
Advertisement

Θεωρητικά, τα περισσότερα εξ αυτών θα τα είχαμε ήδη δει από κοντά στις διεθνείς εκθέσεις (που δεν έγιναν) ή/και θα τα είχαμε οδηγήσει στις πανευρωπαϊκές τους παρουσιάσεις (που επίσης δεν έγιναν, με ελάχιστες εξαιρέσεις). Παρόλες τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία όμως και χάρη στην τεχνολογία, είδαμε –ψηφιακά έστω- σημαντικά νέα μοντέλα, τα οποία έρχονται να δημιουργήσουν ένα άκρως ενδιαφέρον δίτροχο σκηνικό για το 2021.

Το 2020 ανήκει στο παρελθόν και εκεί ελπίζουμε να μείνουν και τα απόνερα της πανδημίας. Η ευχή μας για τη νέα χρονιά είναι πρωτίστως η υγεία, αυτή που σε δεύτερο χρόνο θα ανοίξει τις εκθέσεις και θα μας επαναφέρει στους δρόμους πάνω στις αγαπημένες μας δίτροχες συμβίες. Η επιλογή ήταν δύσκολη αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα από αυτά που έχουν ήδη παρουσιαστεί, τα σημαντικότερα είναι αυτά που ακολουθούν. Μια χρυσή ενδεκάδα που δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να την κερδίσει και την οποία, για ευνόητους λόγους, σας την παρουσιάζουμε με αλφαβητική σειρά:

Advertisement
Advertisement

Aprilia RS660

Η Aprilia επιστρατεύει το μαγικό αριθμό «660» και τα μεσαία supersport βρίσκουν ξανά ζωή με πρώτο μέλος τους το RS. Η σημασία του εν λόγω μοντέλου έγκειται στην για πρώτη φορά χρήση δικύλινδρου εν σειρά κινητήρα από την ιταλική φίρμα, αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν αξιοποιώντας το ίδιο μηχανικό σύνολο (Tuono 660, Tuareg 660). Περισσότερα δείτε εδώ.

Advertisement

Bimota Tesi H2

Η μηχανολογία και η υπερβολή στα καλύτερα τους έχουν τη μορφή του τέκνου των Kawasaki και Bimota. Η εξαγορά της ιταλικής εταιρείας από τους Ιάπωνες θα αποδώσει σύντομα και άλλους καρπούς, ωστόσο το Tesi H2 είναι μια υπερτροφοδοτούμενη επίδειξη δύναμης με το.. καλημέρα. Περισσότερα δείτε εδώ.

Advertisement

BMW R 18

Στροφή στο Αμερικάνικο Όνειρο, θηριώδεις αριθμοί στα τεχνικά χαρακτηριστικά και παροιμιώδης ποιότητα κατασκευής. Οι Βαυαροί έχουν βρει τον τρόπο να ορίσουν με το δικό τους τρόπο τα power cruiser και ήδη οι αντίστοιχες εταιρείες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν χάσει τον ύπνο τους. Το R 18 χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο boxer κινητήρα στην ιστορία της BMW και περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Advertisement

Daytona Maverick 500

Το «πείραμα» με το μικρό -Daytona by Zontes- T310 πέτυχε απόλυτα και η κλίμακά του αναμένεται να μεγαλώσει με το Maverick 500. Με χαρακτήρα που φωνάζει «Ελλάδα», φορώντας επώνυμα περιφερειακά και με προκλητικά καλή τιμή αγοράς και κατανάλωσης καυσίμου, ενδεχομένως μιλάμε για μια κίνηση «ματ» της Daytona στην ανερχόμενη κατηγορία των μεσαίων On/Off Adventure. Περισσότερα δείτε εδώ.

Ducati Monster 950

Το Κτήνος πέθανε, Ζήτω το Κτήνος! Προκαλώντας αντιδράσεις άνευ προηγουμένου, το Monster της Ducati έρχεται να κλείσει ένα κεφάλαιο και να ανοίξει ένα άλλο, καθώς είναι το πρώτο της σειράς που δεν χρησιμοποιεί το κλασσικό πλαίσιο χωροδικτύωμα των Ιταλών. Με επίπεδο εξοπλισμού και επιδόσεων ανώτερο από το 821 που αντικαθιστά αλλά και με απροσδόκητα χαμηλότερη τιμή, σίγουρα θα βρει καινούργιους φανατικούς οπαδούς μέσα στη χρονιά που έρχεται. Περισσότερα δείτε εδώ.

Honda NC750X

Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και όμως συνέχισε ακάθεκτο το δρόμο της εξέλιξης. Το NC750X του 2021 ισορροπεί απροβλημάτιστα ανάμεσα σε καθημερινή μετακίνηση αλλά και δίτροχες εξορμήσεις. Με την ηλεκτρονική αναβάθμιση που δέχθηκε και την εγγύηση που συνεπάγεται το όνομα «Honda», αποτελεί μια από τις πλέον δελεαστικές επιλογές της κατηγορίας των μεσαίων Street Adventure. Περισσότερα δείτε εδώ.

KTM 250 Adventure

Μια κατηγορία μόνο του το Adventure των 250cc της KTM, αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή στην περιπέτεια. Ευχάριστα εύκολο στην οδήγηση, δίχως να χάνει τις χωμάτινές του αξιώσεις, ο αυστριακός και περιπετειώδης βενιαμίν μπορεί να προσφέρει ώρες και αρκετά χιλιόμετρα διασκέδασης ανεξαρτήτως τερέν. Περισσότερα δείτε εδώ.

Suzuki GSX-R1000R Anniversary

Το μοντέλο που επαναπροσδιόρισε την έννοια superbike γιορτάζει τα 35 του χρόνια με μια επετειακή έκδοση που το κάνει να ξεχωρίζει από άποψη τεχνολογίας, επιδόσεων και εμφάνισης. Μια εμφάνιση που μοιράζεται με το GSX-RR των MotoGP, που φέτος χάρισε τον Παγκόσμιο Τίτλο στον Joan Mir! Περισσότερα δείτε εδώ.

Triumph Trident 660

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα από τον Άγγλο κατασκευαστή, που έχει σαν βάση τον τρικύλινδρο κινητήρα που χρησιμοποιούν όλες οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Moto2 στο MotoGP! Με την τιμή του να αναμένεται στο φάσμα των 8.000 ευρώ, συνοδευόμενο από τεχνολογία και αξιόλογες επιδόσεις, προβλέπεται πρωταγωνιστικός ρόλος για το γυμνό βρετανικό entry level στους ευρωπαϊκούς -και όχι μόνο- δρόμους. Περισσότερα δείτε εδώ.

Voge LX300GY Rally

Ευσεβής πόθος ο ερχομός του, αν το LX300GY Rally της νεοφώτιστης Voge βρει το δρόμο για τις ελληνικές αντιπροσωπείες, τότε θα μιλάμε για ένα endurο για την καθημερινή μας μετακίνηση αλλά και για τα χωμάτινα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Mε όπλο την προσιτή τιμή και τον “ψευδοεντούρο” χαρακτήρα, αναμένεται να σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Περισσότερα δείτε εδώ.

Yamaha Tracer 9/GT

Με τον προκάτοχο να έχει κερδίσει την καταξίωση με το σπαθί του, το νέο Tracer 9 και η GT εκδοχή του έχουν ανανεωθεί συθέμελα. Με τις βελτιώσεις να ξεκινούν εξ όψεως και να φτάνουν έως τα ενδότερα του κινητήρα και τα περιφερειακά, το best seller της Yamaha περνάει στο 2021 πιο sport, πιο touring και πιο ολοκληρωμένο από ποτέ. Περισσότερα δείτε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Honda Vision 110 MY2021: Το όγδοο μέλος

Ducati Hypermotard 950 RVE: Ένα βραβευμένο concept στην παραγωγή

Kymco DT X360: Λέγε με Crossover