Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού;

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού;

ΝΕΑ

Τι θα δούμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού;

ΝΕΑ

Οι Γάλλοι τόλμησαν και διοργανώνουν την Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται στην πρωτεύουσά τους «υπό τη σκιά» του νέου κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Τα εγκαίνιά της θα γίνουν στις 17 Οκτωβρίου, για τον Τύπο, και όλοι αναμένουν την επιστροφή των επίσημων παρουσιάσεων των οχημάτων στον φυσικό χώρο τους, στο πλαίσιο μιας καθιερωμένης διαδικασίας.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (γνωστή και ως Σαλόνι Αυτοκινήτου) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 124 χρόνια. Η φετινή διοργάνωσή της είναι ένα ορόσημο στην μετά «Covid-19» εποχή, καθώς δείχνει μια προσπάθεια επιστροφής σε μια υπεραιωνόβια πρακτική, όπου οι εταιρείες παρουσίαζαν τα νέα μοντέλα τους σε συγκεκριμένο χώρο και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά.

Advertisement
Advertisement

Η εφετινή έκθεση -έστω και «λαβωμένη» αναφορικά με τη συμμετοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών σε αυτή- είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τις πιο πρόσφατες δημιουργίες αυτών που θα είναι παρούσες, τόσο για τα πρωτότυπά τους όσο και για τα μοντέλα παραγωγής τους. Ας δούμε ποιες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι εκεί και τι πρόκειται να παρουσιάσουν.

Alpine

Το «αστέρι» της γαλλικής εταιρείας θα είναι η A110 R, η ακόμα πιο σπορ εκδοχή τής νέας A110 το οποίο δημιουργήθηκε για να συμβάλλει στην ενίσχυση της φήμης της στην εποχή μας. Όμως, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Alpenglow, μια σχεδιαστική και τεχνολογική πρόταση για ένα μελλοντικό hypercar που θα φέρει το εμπορικό σήμα της.

BYD

Advertisement

H κινεζική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει κυρίως την γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της με τα οποία θα προσπαθήσει να κερδίσει μερίδιο αγοράς στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα. Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες στις οποίες θα δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν από κοντά τα Atto 3 (φωτογραφία), Han και Tang.

Dacia

Advertisement

Η ρουμανική εταιρεία, ως μέλος του Ομίλου Renault, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γαλλική έκθεση. Σε αυτή, θα παρουσιαστεί προς το κοινό η νέα εταιρική ταυτότητά της, η οποία αντικατοπτρίζεται στο και εκφράζεται με το νέο εμπορικό λογότυπό της, όπως και με το Manifesto, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπό της που αποτελεί τη «διακήρυξη» της Dacia για το μέλλον της.

DS Automobiles

Advertisement

H γαλλική εταιρεία πολυτελών οχημάτων θα παρουσιάσει επίσημα τα επανασχεδιασμένα DS 3, DS 7 και την εξοπλιστική έκδοση «Opéra Première» του DS 9. Επίσης, θα έχει στο περίπτερό της και το μονοθέσιο με το οποίο συμμετέχει στο θεσμό της Formula E.

Jeep

H αμερικανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα επί ευρωπαϊκού εδάφους το Avenger, το καινούργιο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το οποίο είναι μικρότερο σε διαστάσεις από το Renegade και βασίζεται στην πλατφόρμα «eCMP» του Ομίλου Stellantis.

Mercedes-Benz

Είναι η μόνη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία θα συμμετέχει στην εφετινή έκθεση του Παρισιού. Τα βλέμματα στο περίπτερό της θα προσελκύσει η καινούργια Mercedes-AMG C63 η οποία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της εκεί.

Peugeot

H Peugeot θα έχει την γκάμα των μοντέλων της με προεξάρχουσα την καινούργια γενιά τού 408 το οποίο, πλέον, δεν έχει το αμάξωμα ενός sedan αλλά αυτό ενός πεντάθυρου crossover.

Renault

Ίσως η πιο σημαντική παρουσία στην έκθεση να είναι αυτή της Renault. Κι αυτό επειδή θα παρουσιάσει επίσημα τα πρωτότυπα των αμιγώς ηλεκτρικών Renault 4 και Renault 5 με τα οποία θα ξεκινήσει η ουσιαστικότερη υλοποίηση του προγράμματος «Renaulution». Επίσης, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση και του Austral, το οποίο αντικατέστησε το Kadjar. Τέλος, θα υπάρχουν και τα ηλεκτροκίνητα της Mobilize, της νέας εταιρείας που δημιούργησε η Renault για την προώθηση της μικροκινητικότητας και του διαμοιρασμού οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Jeep με το ηλεκτρικό Wagoneer στοχεύει τα premium SUV
Τι ζητά η Nissan από τη Renault;
Αθήνα – Πειραιάς σε μόλις 20 λεπτά!