Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes: Ντεμπούτο το 2024 για την ηλεκτρική C-Class

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes: Ντεμπούτο το 2024 για την ηλεκτρική C-Class

ΝΕΑ

Mercedes: Ντεμπούτο το 2024 για την ηλεκτρική C-Class

ΝΕΑ

Την πλατφόρμα MMA, και μαζί την ηλεκτρική C-Class, θα εγκαινιάσει η Mercedes-Benz μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο που έχει σε προτεραιότητα την εξέλιξη των ηλεκτρικών αφορά την Εntry Luxury κατηγορία, η οποία δεν θα είναι και τόσο… Entry.

Έτσι ονομάζει πλέον η γερμανική φίρμα την κατηγορία με τα μικρά και πιο προσιτά αυτοκίνητα της γκάμας της. Αυτά αναμένεται να συρρικνωθούν και να ακριβύνουν, ενώ από το 2026 αναμένεται να αριθμούν μονάχα τέσσερα μοντέλα, τα οποία δεν θα έχουν τη σημερινή μορφή τιμολογιακά και αισθητικά. Ορισμένα εκ των A-Class, Β-Class, CLA κλπ αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν και το ρόλο των entry level μοντέλων θα παίξουν τα ηλεκτρικά EQA και ΕQB. Αυτά θα βασίζονται στην πλατφόρμα MMA, όπως κατά πάσα πιθανότητα και η ολοκαίνουργια C-Class EV. Αυτή δεν θα θυμίζει σε τίποτα το μικρομεσαίο κουπέ όπως το γνωρίζουμε σήμερα, αλλά θα τεθεί αντιμέτωπο με τα Tesla Model 3, η BMW i4 ή το Polestar 2.

Advertisement
Advertisement

Η ολοκαίνουρια πλατφόρμα εξελίχθηκε για να αποτελεί προτεραιότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Mercedes, ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει και κινητήρα εσωτερικής καύσης για λίγα ακόμη χρόνια. Θα αντικατασταθεί με λίγα λόγια η πλατφόρμα MFA2, ενώ το 2024 θα δούμε για πρώτη φορά και το καινούργιο Infotainment με την ονομασία MBOS. Η γερμανική φίρμα έχει δηλώσει με κάθε τρόπο ότι αλλάζει στυλ και νοοτροπία, συρρικνώνοντας την προσιτή γκάμα της, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο premium.

Σε προτεραιότητα θα μπει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, με μικρό αριθμό πωλήσεων και υψηλές τιμές αγοράς. Αυτό δηλώνει ξανά και ξανά ο CEO της φίρμας με σήμα το αστέρι και δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε. Πυλώνες για το αύριο θα αποτελέσουν πρωτότυπα όπως το EQXX που έκανε πρόσφατα ρεκόρ αυτονομίας, με τις μελλοντικές Mercedes να μοιράζονται σε premium υποομάδες όπως η Mythos, η AMG και η Maybach.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προς πώληση η Mercedes-Benz 450 SEL του Bono
H Mercedes-Benz S-Class της Mansory είναι το κάτι άλλο!
Έτσι θα είναι η νέα Mercedes C-Class All-Terrain