Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι το ολοκαίνουργιο 408 το πιο premium Peugeot;(+video)

Ελλάδα 2:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι το ολοκαίνουργιο 408 το πιο premium Peugeot;(+video)

ΝΕΑ

Είναι το ολοκαίνουργιο 408 το πιο premium Peugeot;(+video)

ΝΕΑ

Η γαλλική φινέτσα βρήκε τον απόλυτο εκφραστή της στο νέο Peugeot 408.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στα κορυφαία 308 και 508 η Peugeot αποφάσισε να τοποθετήσει ένα από τα πιο όμορφα και πιο εκλεπτυσμένα μοντέλα που βγήκαν ποτέ από το εργοστάσιο του Sochaux στη Γαλλία, το 408.

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το νέο μοντέλο της γαλλικής μάρκας έκανε αισθητή την παρουσία του έχοντας ένα πολύ δυνατό σχεδιαστικό προφίλ το οποίο συνοδεύεται από κομψότητα και πολυτέλεια που το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμα πιο πολύ.

Το σχήμα του νέου 408 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης πως πρόκειται για ένα απόλυτα σύγχρονο Fastback. Οι γραμμές του είναι καθαρές και του εξασφαλίζουν μια πολύ ελκυστική εμφάνιση η οποία δεν περνάει απαρατήρητη. Ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, τα 3D Full LED φώτα σχηματίζουν την χαρακτηριστική «νυχιά», ενώ η διακριτική αεροτομή προσφέρει εκτός από ομορφιά και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν περάσουμε στο εσωτερικό του 408. Η Peugeot έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πολυτέλεια τοποθετώντας πολύ καλής ποιότητας υλικά σε κάθε γωνιά του αυτοκινήτου, έχοντας προσέξει κάθε λεπτομέρεια να είναι στο κορυφαίο επίπεδο φινιρίσματος και κομψότητας. Ταυτόχρονα οι χώροι είναι ιδιαίτερα άνετοι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ από 536 έως 1.611 λίτρα).

Advertisement

Ο εξοπλισμός του Peugeot 408 εντυπωσιάζει καθώς διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα που θα αναζητούσε ο πλέον απαιτητικός σύγχρονος οδηγός. Έτσι το πρώτο που αντικρίζει  είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,0 ιντσών του 3D i-Cockpit της Peugeot, ο οποίος μπορεί να παραμετροποιηθεί σε πολλαπλές μορφές χαρίζοντας κάθε φορά μια ξεχωριστή νότα στον χειριστή.

Πολύ έξυπνη είναι η τοποθέτηση των αεραγωγών πάνω από την κεντρική κονσόλα, ενώ η μεγάλη οθόνη infotainment συνοδεύεται από ακόμα μια λεπτή οθόνη στο κάτω μέρος στην οποία μπορείς να επιλέξεις τη διάταξη των διακοπτών κατά το δοκούν.

Advertisement

Για την απόλυτη εμπειρία πολυτέλειας στο εσωτερικό η Peugeot έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με τη Focal ένα καινούριο σύστημα hi-fi. Το ηχοσύστημα είναι ασύρματο με απόδοση 690W και συνοδεύεται από ένα Power Flower subwoofer το οποίο θα κάνει την ηχητική εμπειρία ων επιβατών μοναδική. Η Peugeot προσφέρει επίσης μοναδικά συστήματα ψυχαγωγίας μέσω του i-Connect Advanced.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητας μέσω του smartphone του σε όλες τις πλατφόρμες, ασύρματο mirror-screen και μια ιδιαίτερη συνεργασία με την TomTom για ένα προηγμένο σύστημα πλοήγησης με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και ειδοποιήσεις κινδύνων.

Advertisement

Το νέο Peugeot 408 προσφέρεται σε δύο επιλογές κινητήρων. Η πρώτη είναι με ο βραβευμένος τρικύλινδρος κινητήρας PureTech των 1.2 λίτρωνκαι των 130 ίππων και η δεύτερη τα Plug-In υβριδικά σύνολα Hybrid 180 e-EAT8 και Hybrid 225

Εδώ ο οδηγός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο βενζινοκινητήρες PureTech 150 και 180 ίππων οι οποίοι συνδυάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων -η συνδυαστική απόδοση είναι αντίστοιχα 180 και 225 ίπποι- και αυτόματο ηλεκτρικό κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων e-EAT8.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 240-400V έχει χωρητικότητα 12,4 kWh διαθέτει λειτουργία e-SAVE, συνοδεύεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης. και εξασφαλίζει δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης που φτάνει μέχρι και τα 60 χιλιόμετρα.

Το νέο Peugeot 408 αναμένεται στο άμεσο μέλλον στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Peugeot 3008 έχει πλήρη γκάμα κινητήρων
Φορτίσαμε δωρεάν το Peugeot e-208 στο Σείριο (+video)
Το νέο Peugeot 408 σε μουσείο τέχνης στη Γαλλία (+video)