Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο DS 3: Ανανέωση ουσίας

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο DS 3: Ανανέωση ουσίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο DS 3: Ανανέωση ουσίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μαζί με την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, Womenswear Ready-to-Wear Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023, η DS Automobiles αποκαλύπτει την τελευταία της δημιουργία, το νέο DS 3.

Advertisement
Advertisement

Το DS 3 είναι ο διάδοχος του DS 3 Crossback, με νέα σχεδίαση και τεχνολογία.

Το νέο DS 3 κατασκευάζεται στο Poissy, στο Παρίσι, με ηλεκτρικές εκδόσεις αλλά και κινητήρες βενζίνης/ντίζελ. Η ηλεκτρική έκδοση, DS 3 E-TENSE διαθέτει νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης 115 kW (156 ίππων), νέα μπαταρία 54 kWh που του επιτρέπει να φτάσει σε αυτονομία έως και 402 χλμ στον συνδυασμένο κύκλο WLTP.

Η εμφάνιση ξεχωρίζει

Advertisement
Advertisement

Tο DS 3 Crossback γίνεται DS 3. Οι πιο εμφανείς αλλαγές αφορούν το εμπρός μέρος. Δίνουν δυναμισμό διατηρώντας την κομψότητα. Η σχεδιαστική γλώσσα της DS Automobiles εκφράζεται με μια επανασχεδιασμένη μάσκα, η οποία έχει γυαλιστερά μαύρα ή χρωμιωμένα κομμάτια .

Οι νέοι προβολείς LED – στάνταρ σε όλη τη γκάμα – έχουν λεπτομέρειες που τονίζονται από το σατινέ χρώμιο. Παράλληλα υπάρχει προαιρετικά το DS Matrix LED Vision, με αυτόματη μεγάλη σκάλα για άνεση και ασφάλεια. Τα νέα φώτα ημέρας διαθέτουν δύο κάθετες γραμμές LED, συμβατές με την τελευταία γλώσσα σχεδιασμού DS Automobiles.

Advertisement

Η νέα αεροτομή και η μάσκα έχουν επανασχεδιαστεί για να κάνουν καλύτερη την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Το προφίλ διατηρεί το μοτίβο του, ισορροπώντας μεταξύ τολμηρού σχεδιασμού και λεπτομερειών όπως: Το χαρακτηριστικό πτερύγιο καρχαρία DS 3, τα χωνευτά χερούλια στις πόρτες και τα αόρατα εξωτερικά πλαίσια παραθύρων. Το πίσω μέρος παραμένει διακριτικό: Τα φώτα και η πόρτα του χώρου αποσκευών τονίζονται τώρα με μια μαύρη λωρίδα.

Advertisement

Οι τροχοί έχουν νέα σχεδίαση και συμβάλουν στην αύξηση της απόδοσης. Διατίθενται σε 17 και 18 ίντσες, χωρίζονται ανάλογα με διαφορετικά θέματα και χρώματα. Στο μοντέλο E-TENSE, το DS 3 διατίθεται με νέους τροχούς (TOULOUSE) 18 ιντσών με ελαστικά «Tall & Narrow Class A+».

Το νέο DS 3 προσφέρεται με επτά χρώματα αμαξώματος, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων περλέ χρωμάτων: Diva Red, ένα χρώμα τριών στρωμάτων αποκλειστικά για το νέο DS 3, και Lacquered Grey. Το Crystal Pearl, το Platinum Grey, το Artense Grey, το Perla Nera Black και το Polar White συμπληρώνουν την γκάμα με την επιλογή δημιουργίας δίχρωμων συνδυασμών με δύο παραλλαγές οροφής: Perla Black ή το νέο Carat Grey.

Advertisement

Αναβαθμισμένο εσωτερικό

Το νέο DS 3 αντλεί έμπνευση από τη γαλλική τεχνογνωσία στην πολυτέλεια και συνεχίζει την παράδοση. Αυτό που άλλαξε είναι η θέση οδήγησης με την υιοθέτηση ενός νέου τιμονιού και την αλλαγή της θέσης των διακοπτών. Μια νέα κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,3 ιντσών προσφέρεται πλέον στάνταρ, με ενσωματωμένο το νέο σύστημα ψυχαγωγίας DS IRIS SYSTEM.

Τα καθίσματα διατηρούν τη σχεδίαση, αλλά έχουν άλλη σύνθεση με αφρό υψηλής πυκνότητας, για κορυφαία άνεση. Τα μπροστινά καθίσματα είναι θερμαινόμενα, με λειτουργία μασάζ (οσφυϊκά) και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα. Στην κορυφή της γκάμας, στην έκδοση Opera και Rivoli το εσωτερικό είναι από δέρμα (Basalt Black Nappa).

Για τα εξοπλιστικά πακέτα Performance Line και Permomance Line +, τα καθίσματα, οι λωρίδες του ταμπλό και τα πάνελ των θυρών είναι διακοσμημένα με Alcantara. Το επίπεδο Permomance Line + διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό, όπως κεντρικό υποβραχιόνιο, πατάκια και φωτισμό για τα αλεξήλια και τα πόδια.

Τρεις διαφορετικές επιλογές κίνησης

Η DS Automobiles προσφέρει το νέο DS 3 με τρία διαφορετικά είδη κίνησης: Ηλεκτρικό, βενζινοκίνητο και ντίζελ. Στην κορυφή βρίσκεται το DS 3 E-TENSE με εντελώς νέο ηλεκτροκινητήρα και μια νέα μπαταρία για αύξηση ισχύος και αυτονομίας.

Ο νέος υβριδικός σύγχρονος κινητήρας (HSM) δίνει ισχύ 115 kW (156 ίππων) και ροπή 260 Nm. Η νέα μπαταρία 54 kWh διαθέτει θερμικό έλεγχο μέσω της κυκλοφορίας του υγρού και αντλία θερμότητας που επιτρέπει γρήγορη φόρτιση, καλύτερη εμβέλεια και αυξημένη διάρκεια ζωής. Η μπαταρία είναι πολύ συμπαγής και είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και πίσω καθίσματα. Η χρηστικότητα και η θέση οδήγησης είναι ίδια με εκείνες τω μοντέλων με θερμικό κινητήρα.

Το νέο DS 3 E-TENSE έχει έως και 402 χιλιόμετρα αυτονομίας στον μικτό κύκλο WLTP (12,6 kWh / 100 km) και περισσότερα από 500 km στην κίνηση στην πόλη. Το μικρότερο DS προσφέρεται επίσης με δύο κινητήρες βενζίνης: PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Στην γκάμα υπάρχει ένα μοτέρ Diesel BlueHDi 130 ίππων με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Τεχνολογία στο εσωτερικό

Το νέο DS 3 έχει αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, το οποίο ελέγχετε μέσω μιας κεντρικής οθόνης 10,3 ιντσών και εφαρμογές από το DS IRIS SYSTEM. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτού του συστήματος είναι η δυνατότητα του χρήστη να εξατομικεύει την κεντρική οθόνη και τον πίνακα οργάνων 7 ιντσών.

Όσον αφορά τα όργανα, χωρίζονται σε δύο ξεχωριστά μέρη που μπορούν και τα δύο να εξατομικευτούν. Εξοπλισμένο στάνταρ με κάμερα, το νέο DS 3 περιλαμβάνει ως στάνταρ βοηθήματα οδήγησης: Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition με πληροφορίες που αναπαράγονται στην οθόνη οργάνων και Active Safety Brake έως 85 km/h.

Τεχνολογία Focal στον ήχο

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της Focal, η DS Automobiles έχει αναπτύξει το ηχοσύστημα Electra. Δώδεκα ηχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός υπογούφερ, τοποθετούνται στην καμπίνα των επιβατών.

Με ένα δικό του ενισχυτή, αυτό το ηχοσύστημα 515W παρέχει ακουστική υψηλής απόδοσης για πλούσιο ήχο. Οι παραγγελίες θα ανοίξουν από τις 27 Σεπτεμβρίου στη Γαλλία στο 171 French DS STORES και επίσης ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://store.dsautomobiles.fr/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το DS 4 στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Η DS στην επαυξημένη πραγματικότητα
Δοκιμή: DS 4 BlueHDi 130 EAT8