Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Jeep Avenger (+video)

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το Jeep Avenger (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Jeep Avenger (+video)

ΝΕΑ

Το Avenger είναι ένα από τα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει μέχρι το 2025 η Jeep στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να άργησε αλλά η Jeep ίσως και να θέλει να πάρει… εκδίκηση (Avenger σημαίνει εκδικητής, τιμωρός) με το μικρότερο της ηλεκτρικό μοντέλο. Το οποίο έχει ως στόχο να προσελκύσει ένα νεανικό κοινό που επιθυμεί να κινείται με ένα κόμπακτ SUV.

Σχεδιαστικά το νέο Jeep έχει μια κομψή σχεδίαση με συμπαγής αναλογίες. Μπροστά δεσπόζει η χαρακτηριστική μάσκα που εδώ είναι κλειστή με το χαρακτηριστικό ανάγλυφο με τις επτά ψευδό-εισαγωγές. Το γενικότερο σύνολο δείχνει τόσο κόμπακτ όσο και ελκυστικό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία αφού η παγκόσμια πλήρης πρεμιέρα του Jeep Avenger έχει προγραμματιστεί στις 17 Οκτωβρίου για το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

Μηχανολογικά το Avenger βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα CMP του ομίλου Stellantis, πάνω στην οποία βασίζονται τα Opel Mokka-e και Peugeot e-2008 κ.α.. Μάλιστα, σε μερικές χώρες θα λανσαριστεί και με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Ωστόσο, στην Ευρώπη θα το δούμε αποκλειστικά ηλεκτρικό με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση. Η μπαταρία θα είναι μεγαλύτερη από την τωρινή των 50 KWh αφού η αυτονομία θα φτάνει τα περίπου 400 χιλιόμετρα.

Advertisement

Οι πωλήσεις του Avenger στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023 και αργότερα σε κάποιες άλλες περιοχές της Ασίας. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy στην Πολωνία μαζί με άλλα νέα μοντέλα της εταιρίας όπως η επερχόμενη Alfa Romeo Brennero και η επόμενη γενιά του Fiat 500X.

«Το ολοκαίνουργιο Avenger θα προσφέρει τις θρυλικές ικανότητες των μοντέλων της Jeep σε ένα μέγεθος που ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε η κ. Antonella Bruno, Επικεφαλής της Jeep στην Ευρώπη«Αυτό το σύγχρονο, διασκεδαστικό και γεμάτο χαρακτήρα SUV θα προσελκύσει όσους αναζητούν σε αυτή την κατηγορία μια εναλλακτική από την Jeep για ένα ικανό και μοντέρνο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο».

Αξιοσημείωτο είναι πως μαζί με το Avenger η Jeep παρουσίασε το Wagoneer S που θα τοποθετείται ψηλότερα. Θα έχει 600 άλογα με 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 3,5 δεύτερα και με αυτονομία στα 640 χλμ..

Advertisement

Το Recon θα είναι ένα ηλεκτρικό με την πιο off-road άποψη που θα ενισχύεται από τα προσθαφαιρούμενα τμήματα όπως είναι οι πόρτες και η οροφή. Θα αποτελέσει κάτι σαν την ηλεκτρική εκδοχή του Wrangler για όσους θέλουν να εξορμούν ηλεκτρικά στα βουνά και στα λαγκάδια.

Μέχρι το 2030, η Jeep θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα, νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων (BEV) που θα την καθιστούν ηγέτη στα SUV, όσον αφορά στον αριθμό των μοντέλων, την κάλυψη των κατηγοριών και τους όγκους πωλήσεων. Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής θα είναι ότι μέχρι το 2030, το 50% των πωλήσεων της μάρκας στις ΗΠΑ θα αφορούν σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υαλοκαθαριστήρες της Jeep καθαρίζουν με ένα πέρασμα (+video)
Jeep: Πως δουλεύει το υβριδικό σύστημα e-Hybrid; (+video)
Οριστικό: Στον Όμιλο Βασιλάκη οι Fiat, Alfa Romeo και Jeep